Πατέντα της LG για rollable smartphone με stylus

Techblog.gr

Η LG έχει ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορεί το πρώτο προϊόν με rollable display το οποίο ακούει στο όνομα Signature OLED Rollable TV και σύμφωνα με μία πατέντα, η εταιρεία σκέφτεται να ενσωματώσει στα smartphone ένα τέτοιο display. Η πατέντα εντοπίστηκε στο US Patent and Trademark Office (USPTO) και αποκαλύπτει ένα smartphone με rollable οθόνη η οποία επεκτείνεται από την δεξιά μεριά και προσφέρει εμπειρία tablet.

Για την εμφάνιση του display υπάρχει ένα ειδικός μηχανισμός ο οποίος επιτρέπει την κίνηση του. Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να εμφανίσει ένα μικρό μέρος της οθόνης με σκοπό να εκτελέσει μία “σύντομη λειτουργία” όπως απάντηση στα μηνύματα ενώ στο πάνω μέρος φιλοξενείται μία κάμερα και το ακουστικό.

Το smartphone όμως θα φιλοξενεί και ένα stylus ωστόσο δεν γνωρίζουμε τι λειτουργίες θα ενσωματώνει και πως θα μπορέσει να αξιοποιηθεί από τους χρήστες. Πιθανόν, το stylus να απευθύνεται σε σχεδιαστές σε συνδυασμό με την μεγάλη rollable οθόνη. Φυσικά, το smartphone θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε οριζόντια αλλά και κάθετη διάταξη χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης