WhatsApp: Διάθεσιμο το Dark Mode για iOS και Android

Techblog.gr

Dark Mode on Android

Το Dark Mode είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος αλλά και των εφαρμογών. Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες και μετά από δοκιμές που έγιναν στο Android το Dark Mode κυκλοφορεί επίσημα τόσο στο λειτουργικό σύστημα της Google όσο και το iOS της Apple.

Το Android 10 κυκλοφόρησε με τα Pixel 4 και ενσωματώνει Dark Mode λειτουργία, αν λοιπόν έχετε εγκατεστημένη αυτήν την έκδοση του λειτουργικού τότε το WhatsApp θα αλλάξει αυτόματα στο Dark Mode. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του iOS 13 που κυκλοφόρησε η Apple με τα iPhone 11. Στην περίπτωση όμως που έχετε το Android 9 θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το Dark Mode της εφαρμογής χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις.

Dark Mode on iOS

Ωστόσο, το Dark Mode του WhatsApp δεν θα έχει καθαρό μαύρο χρώμα, αλλά ένα σκούρο γκρι. Αυτό συμβαίνει γιατί το μαύρο σε συνδυασμό με το άσπρο μπορεί να κουράσει τα μάτια του χρήστη. Αντί λοιπόν για ένα μαύρο background στο WhatsApp θα εφαρμοστεί ένα background γκρι χρώματος το οποίο θα μειώσει την φωτεινότητα, την αντανάκλαση και θα βελτιώσει την αντίθεση και το διάβασμα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης