Διυπουργική σύσκεψη & ενημέρωση της Βουλής για τις οικονομικές επιπτώσεις του COVID-19

Διυπουργική σύσκεψη & ενημέρωση της Βουλής για τις οικονομικές επιπτώσεις του COVID-19

Μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία και των αρχικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού, επιχειρήθηκε στη σημερινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Συζητήθηκαν εναλλακτικές μελλοντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του, στο πλαίσιο συντονισμού ενεργειών και με τους Ευρωπαίους εταίρους, και αποφασίστηκε η διενέργεια τακτικών συναντήσεων με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Υγείας.

«Απαιτείται νηφαλιότητα, εγρήγορση και υπευθυνότητα» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, έως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς, καθώς και στην εισαγωγή πρώτων υλών από την Κίνα για την εγχώρια βιομηχανία.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, των Υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση και κ. Γιάννη Τσακίρη, του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσου, της Γενικής Γραμματέως Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών κας Βίκυς Λοΐζου και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκου.

Ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βουλής

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για κάθε σενάριο επιπτώσεων από την μετάδοση του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία, διαβεβαίωσε ο Χρ. Σταϊκούρας, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, την εμβάθυνση της ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Αναφερόμενος στην «ασύμμετρη απειλή», που αποτελεί για την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, η μετάδοση του κοροναϊού, είπε ότι οι επιπτώσεις του θα είναι αντικείμενο της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup) σε τηλεδιάσκεψη, με διευρυμένη βάση, «για να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αναληφθούν οι αναγκαίες δράσεις, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ