Motorola RAZR 2019: Οι διαφορές του “μεντεσέ” σε σχέση με το Galaxy Z Flip

Techblog.gr

Τα Motorola RAZR 2019 και Samsung Galaxy Z Flip είναι δύο foldable smartphone τα οποία έχουν σημαντικές διαφορές τόσο στην εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά όσο και στον μηχανισμό αναδίπλωσης. Ο γνωστός JerryRigEverything έκανε το teardown του RAZR 2019 και εντόπισε τις διαφορές ανάμεσα στον μεντεσέ του smartphone με αυτόν που ενσωμάτωσε η Samsung στο δικό της foldable smartphone.

Στην περίπτωση του RAZR 2019 έχουμε έναν απλό μηχανισμό όπου δύο μικροί μεντεσέδες στην δεξιά και αριστερή πλευρά συγκρατούν τα δύο κομμάτια και επιτρέπουν το δίπλωμα της οθόνης. Επιπλέον, στο τμήμα του μεντεσέ φιλοξενούνται και δύο γρανάζια.

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης σύμφωνα με την Motorola αντέχει 200.000 αναδιπλώσεις ωστόσο σε μία δοκιμή ο μηχανισμός ξεκίνησε να χαλάει στις 27.000 αναδιπλώσεις. Το κόστος επισκευής του display σε πολλές περιπτώσεις είναι χαμηλότερο από ότι μία κανονική οθόνη αφού ανέρχεται περίπου στα $200.

Τέλος, η Motorola χρησιμοποιεί μία κολλώδης επιφάνεια για να αποτρέψει την σκόνη να μπει στο εσωτερικό του τηλεφώνου ενώ η Samsung χρησιμοποιεί μία “βούρτσα” η οποία παγιδεύει τα αντικείμενα.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης