Huawei: Facebook, Instagram και Twitter μπαίνουν στο AppGallery

Techblog.gr

Huawei App Gallery Facebook Twitter Instagram

Η Huawei από τις 16 Μαΐου του 2019 βρίσκεται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι έχασε την άδεια χρήσης των Google Apps και GΜS. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αρκετά smartphones της εταιρείας να μην έχουν τα GMS και τα Mate 30 να κυκλοφορήσουν με Huawei Mobile Services.

Σύντομα θα προστεθούν στο AppGallery δημοφιλή apps

Πέραν των GMS και Google Apps, η Huawei δεν μπορεί να χρησιμοποιεί εφαρμογές που ανήκουν σε αμερικανικές εταιρείες, διότι η απαγόρευση των ΗΠΑ περιορίζει τη συνεργασία της με αυτές. Ως εκ τούτου, απουσιάζουν από το AppGallery αρκετές δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Στο AppGallery υπάρχουν κατά κύριο λόγο εφαρμογές που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ασία. Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο CEO της Huawei, Richard Yu, δήλωσε ότι σύντομα τα apps των Facebook, Instagram και Twitter θα προστεθούν στο κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας.

Είναι γεγονός ότι τα smartphones της Huawei θα ενδιέφεραν τους χρήστες που θέλουν να αποφύγουν τα Android Services. Όμως, η έλλειψη βασικών εφαρμογών αποθαρρύνει το κοινό από το να τα αγοράσει.

Όπως και να έχει, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που της έχει θέσει η Αμερική, η Huawei υπερηφανεύεται ότι είναι μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες του κόσμου με ένα από τα πιο δημοφιλή app stores.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος