Ανδρέας Λοβέρδος: Απαιτείται ενότητα των πολιτικών δυνάμεων

Ανδρέας Λοβέρδος: Απαιτείται ενότητα των πολιτικών δυνάμεων
Παρόν στην εκδήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Δημήτρης Χαρίτου, αλλά και οι Πρυτανικές Αρχές

Ως μια καταστροφή που δεν έγινε χαρακτήρισε την άμεση εκλογή από τον Λαό του προέδρου της Δημοκρατίας ο πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Κομοτηνή η οργάνωση «Politics Society Komotini» με θέμα «Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτικοί-η».

«Πραγματικά αν πηγαίναμε προς τα εκεί θα ήταν μια θεσμική προϋπόθεση συνεχών κρίσεων του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος που θα μετατρέπονταν και σε πολιτειακές κρίσεις. Αυτό ευτυχώς το γλιτώσαμε, αυτή η αναθεώρηση δεν έπρεπε να γίνει. Κακώς αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα τώρα και χάθηκαν εννέα χρόνια γιατί η επόμενη αναθεώρηση θα γίνει μετά από εννέα χρόνια και τα Πανεπιστήμια τα μη Κρατικά, μη κερδοσκοπικά, η γραφειοκρατία στη διοίκηση και στην Δικαιοσύνη παραμένουν αλώβητες. » ανέφερε ο πρώην Υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως «Οι συχνές αναθεωρήσεις δεν είναι κάτι καλό. Αλλά όταν δεν αναθεωρούνται τα βασικά η χώρα υποφέρει από την γραφειοκρατία της. Κάποιες αλλαγές συνταγματικές θα βοηθούσαν να αναθεωρηθεί, δεν έγιναν με ευθύνη της πλειοψηφίας της προηγούμενης γιατί η προηγούμενη πλειοψηφία προτείνει.»

Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος

Από τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου δεν έλειψαν αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όπως είπε την χώρα μας την απασχολούν πάρα πολύ τα θέματα με την Τουρκία. Είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα στην Εξωτερική της πολιτική μετά τα Ίμια, συνεπώς, όπως υποστήριξε, απαιτείται ενότητα των πολιτικών δυνάμεων που την επιδεικνύουν στο εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, σε μεγάλες στιγμές κοινοβουλευτικές, αλλά υποβόσκει η έρις. «Η έρις είναι καταστροφή για τη χώρα και πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και όσοι κατοικούν σ’ αυτή την χώρα να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό το 2020. Χρειάζεται ένα βήμα το οποίο δεν γίνεται. Πρέπει να γίνει ένα βήμα. Ας το αποφασίσουν οι αρχηγοί. Στην συνεργασία τους προσδοκά η χώρα την απάντηση της Ελλάδας στην επιθετικότητα της Τουρκίας.» τόνισε ο κος Λοβέρδος. Επίσης, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή με τη Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης αν δεν αντιδράσουμε και μέχρι στιγμής έχουμε αντιδράσει σε ένα διπλωματικό επίπεδο δεν λέω, αλλά αν δεν αντιδράσουμε αναλαμβάνοντας μια πρωτοβουλία, εμείς ως ΚΙΝΑΛ την έχουμε στο μυαλό μας, αλλά καλό είναι να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών να την αποφασίσουμε όλοι μαζί , αν δεν αντιδράσουμε σε λίγες εβδομάδες το θέμα της συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας θα είναι ένα τετελεσμένο που θα το συζητάμε όπως τόσα άλλα που κατά καιρούς βάζει η Τουρκία. Θα γίνει ρουτίνα.» Τέλος, επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει κίνηση «αλλά αυτή την κίνηση», όπως είπε, «θα την αποφασίσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και όχι το κάθε κόμμα μόνο του.»
Φώτο:Ανδρέας Λοβέρδος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου
image}

Αφήστε μια απάντηση