Xbox Series X: Επίσημη αναφορά του Phil Spencer στα χαρακτηριστικά της κονσόλας

Techblog.gr

Το Xbox Series X είναι η επόμενη κονσόλα της Microsoft και μόλις τώρα στην επίσημη ιστοσελίδα κυκλοφόρησαν μερικά επίσημα στοιχεία. Το κείμενο επιμελείται ο Phil Spencer ο οποίος αποκαλύπτει μερικά χαρακτηριστικά της επόμενης κονσόλας.

Ισορροπία ισχύος και ταχύτητας
  • Next Generation Custom Processor: Το Xbox Series X θα γίνει η δυνατότερη κονσόλα και θα τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή βασισμένο στις αρχιτεκτονικές Zen 2 και RDNA 2. Συγκεκριμένα, η κονσόλα θα έχει δύναμη 12TFLOPS. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι κατά δύο φορές πιο ισχυρή από το Xbox One X και οχτώ φορές πιο ισχυρή από το Xbox One.
  • Variable Rate Shading (VRS): Το VRS θα επιτρέψει στους developers να αξιοποιήσουν πλήρως την απόδοση του Xbox Series X. Με το VRS οι developers θα μπορούν να δώσουν προτεραιότητα σε μεμονωμένα εφέ αντί σε κάθε pixel στην οθόνη. Αυτή η τεχνική θα αυξήσει την ανάλυση και θα επιτευχθεί πιο σταθερό frame rate.
  • Hardware-accelerated DirectX Raytracing: Για πρώτη φορά σε κονσόλα θα δούμε hardware-accelerated DirectX Raytracing, μία τεχνολογία η οποία θα προσφέρει ακριβείς αντανακλάσεις και ρεαλιστικό ήχο σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, η κονσόλα θα εξοπλίζεται με SSD Storage ο οποίος θα βελτιώσει κάθε πτυχή στο παιχνίδι και θα μειώσει σημαντικά τα loading screens. Το Quick Resume θα είναι ένα feature το οποίο θα επιτρέπει στην κονσόλα να κάνει pause πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να μην χρειάστεί να περιμένετε να γίνει load το παιχνίδι την επόμενη φορά που θα το ανοίξετε.

Για τους controller του Xbox η Microsoft θα φέρει το χαρακτηριστικό Dynamic Latency Input (DLI) μέσα από το οποίο θα γίνει το optimization του latency ώστε οι controllers να είναι πιο ακριβείς και να ανταποκρίνονται ταχύτερα. Μαζί με όλα τα παραπάνω η κονσόλα θα έχει 120fps Support και HDMI 2.1 Innovation. Μέσα από το HDMI 2.1 θα ενεργοποιείται αυτόματα το Auto Low Latency Mode (ALLM) και το Variable Refresh Rate (VRR).

Η επόμενη γενιά κονσολών θα υποστηρίζει τέσσερις γενιές παιχνιδιών ξεκινώντας από το πρώτο Xbox μέχρι και το τελευταίο Xbox One. Το Smart Delivery είναι μία τεχνολογία η οποία θα αναγνωρίζει σε ποια κονσόλα παίζετε ένα παιχνίδι (Xbox One ή Xbox Series X) με αποτέλεσμα να προσφέρει την κατάλληλη έκδοση. Τέλος, από την νέα γενιά κονσολών δεν θα μπορούσε να λείπει το Xbox Game Pass. Η υπηρεσία θα υποστηρίζεται από την νέα κονσόλα και θα έχει όλους τους αποκλειστικούς τίτλους της εταιρείας.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης