Huawei AppGallery: Ξεκίνησε η μάχη μακριά αλλά και τόσο δίπλα στο Android

Techblog.gr

Μέχρι σήμερα είχαμε το Google Play, το App Store και τώρα έρχεται το Huawei AppGallery δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο CEO της Huawei, κ. Richard Yu κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη της μάχης που όλοι περιμέναμε να συμβεί από τον περασμένο Μάιο τότε που η Αμερική απαγόρευσε στην Huawei να χρησιμοποιεί τα Google Services στο λειτουργικό σύστημα Android και εφαρμογές όπως Gmail, YouTube, Maps και πολλές άλλες να μην είναι πλέον διαθέσιμες σε μελλοντικές συσκευές του Κινέζου κατασκευαστή.

Μια μάχη που η Huawei θα δώσει εφοδιάζοντας τις μελλοντικές της συσκευές με το δικό της Store εφαρμογών και συγκεκριμένα το AppGallery αρχής γενομένης με την κυκλοφορία του αναδιπλούμενου Mate Xs τους επόμενους μήνες και φυσικά με την έλευση των P40 και P40 Pro που αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι.

Με τα δεδομένα που φιλτράραμε από την σημερινή ομιλία του Richard Yu καταλαβαίνουμε ότι τα smartphones P40 και P40 Pro θα κυκλοφορήσουν με λειτουργικό σύστημα Android 10 και AppGallery αντί για Google Play. Ο CEO της Huawei δεν άφησε υπόνοιες για κάποιο νέο λειτουργικό σύστημα. Το θέμα που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι με τα security updates, δηλαδή το Mate Xs που ανακοινώθηκε σήμερα τι security updates θα έχει προεγκατεστημένα, ποιου μήνα;

Το σίγουρο είναι ότι η Huawei έχει την απαιτούμενη βάση χρηστών (400 εκ. χρήστες, οι περισσότεροι από την Κίνα) που της δίνει την ώθηση για να προσπαθήσει μόνη της χωρίς τα Google Services μετά το χαστούκι του προέδρου των ΗΠΑ. Ο χρόνος θα δείξει τι θα καταφέρει τελικά και αν οι χρήστες smartphone την εμπιστευούν εκτός οικοσυστήματος Android.

Huawei AppGallery

Huawei AppGallery

Huawei AppGallery

Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης