Μέσα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, με 1-0, επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κι αν ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, μόνο εάν «αυτοκτονήσει» στα «play offs» θα χάσει τον εφετινό τίτλο.

Στο ματς που κρινόταν η πρωτιά της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι βρίσκεται απόλυτα δικαιολογημένα στην κορυφή και κατά 99,9% θα μπει αήττητος στα Play Offs.

Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρωτιά της regular season στη Super League και θα μπει στο μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει με +5 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, με την προϋπόθεση ότι οι δύο διεκδικητές του τίτλου δεν θα έχουν βαθμολογικές απώλειες την τελευταία αγωνιστική (οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο Καραϊσκάκη τον Παναιτωλικό,  ενώ οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την «αδιάφορη» βαθμολογικά, Ξάνθη).

Τέσσερα 24ωρα πριν τη ρεβάνς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο κι ενώ προερχόταν από την ήττα από τους Λονδρέζους, ο Ολυμπιακός είχε καθαρό μυαλό σε όλο το 90λεπτο, σωστή τακτική και επέβαλλε το ρυθμό του από το ξεκίνημα του ντέρμπι.

Το ντέρμπι κορυφής ξεκίνησε με καθυστέρηση και μέσα σε “πυρακτωμένη” ατμόσφαιρα λόγω της αναμονής ώστε  να εξαερώσει το γήπεδο από τους πυκνούς καπνούς από τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη κερκίδα τους και που κάλυψαν τον αγωνιστικό χώρο για τέσσερα λεπτά. Στο 7′ ο Γερμανός ρέφερι διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι, λόγω της  χαμηλής ορατότητας από πυκνούς καπνούς από την ίδια αιτία.

Οι Πειραιώτες έδειξαν τις διαθέσεις τους από το πρώτο μέρος και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 42΄ με το σουτ του Ελ Αραμπί που έστειλε τη μπάλα στο οριζοντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα. Από την εξαιρετική προσπάθεια του Τσιμίκα που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την άστοχη επέμβαση του Πασχαλάκη στο γύρισμα του διεθνούς αριστερού μπακ του Ολυμπιακού, ο Ρατζέλοβιτς πρόλαβε τη μπάλα πριν βγει κόρνερ την γύρισε προς την περιοχή και ο Γιαννούλης με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 47΄.

Στο  51′  οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ με τον Βαρέλα μετά περιπτειώδη φάση, αλλά με τη συνδρομή του VAR το 1-1 δεν έγινε ποτέ (ο σκόρερ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ) που υπέδειξε ο Γερμανός διαιτητής. Τοπίας Στίλερ.

Στο 70′ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Καμαρά που σούταρε αφού κέρδισε την μπάλα από λάθος γύρισμα του Μαουρίσιο, αλλά  ο Πασχαλάκης έσωσε την εστία του  με θετική επέμβαση.


Αφήστε μια απάντηση