Ξεκινά η περίφραξη κλειστών δομών σε νησιά του Αιγαίου – Αναρτήθηκε η απόφαση στη Διαύγεια (video)

Ξεκινούν τα έργα για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης υπέγραψε τρεις αποφάσεις για τη διενέργεια διαγωνισμού που αφορά τη διαμόρφωση του χώρου των επιταγμένων ακινήτων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Την Παρασκευή αναρτήθηκε στη Διαύγεια η σχετική απόφαση για την περίφραξη των νέων κλειστών κέντρων στα νησιά του Αιγαίου.

«Δεν είναι το πλάνο της κυβέρνησης» η κατασκευή κλειστών κέντρων σε βραχονησίδες, τόνισε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος, υπήρξαν κάποιες σκέψεις σε τοπικό επίπεδο στη Λέσβο «κυρίως για ένα νησί κοντά στην ακτή να χρησιμοποιηθεί. Αυτό απαιτεί εξ υπαρχής μεγάλες δομές, εκ θεμελίων διαμόρφωση του κέντρου, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, την ώρα που θα έχουμε τις πιέσεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει» και πρόσθεσε ότι «εν πάσει περιπτώσει η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει την πολιτική της και αυτήν θα κάνει. Είναι επεξεργασμένη πολιτική, προχωράμε με δημοκρατική αυστηρότητα».

Την ίδια ώρα ωστόσο συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων σε νησιά του Αιγαίου.

Στη Χίο, η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στη δημιουργία υπερδομής στο Αίπος, σε έκταση 620 στρεμμάτων, αποτυπώθηκε στην ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε χθες επί 3 ώρες.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου

Αφήστε μια απάντηση