Κ. Βελόπουλος: Η προσφυγή στη Χάγη δεν είναι λύση (audio)

Κ.  Βελόπουλος: Η προσφυγή στη Χάγη δεν είναι λύση (audio)

Αντίθετος σε κάθε περίπτωση προσφυγής σε διεθνή δικαστήρια για την επίλυση διαφορών της χώρας με την Τουρκία, δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, ο κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε μεγάλη αποτυχία του Πρωθυπουργού το αποτέλεσμα της έκτακτης συνόδου κορυφής για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Ακούστε απόσπασμα από την ομιλία του κ. Βελόπουλου


Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το μεταναστευτικό ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι μόνη λύση η αυστηρή φρούρηση των συνόρων, η μετεγκατάσταση των προσφύγων σε ερημικά νησιά και η επιτάχυνση των διαδικασιών απέλασής τους.

«Το αίτιο στη συγκεκριμένη περίπτωση του μεταναστευτικού είναι η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν φυλάμε τα σύνορά μας.

Εμείς ως Ελληνική λύση λέμε, να κλείσουν όλες οι ΜΚΟ που δεν καταγράφηκαν, να στεγανοποίησεις τα σύνορά σου και να τους πας σε ακατοίκητα νησιά. Δεν είναι δυνατόν να φημολογείται ότι είκοσι χιλιάδες λαθρομετανάστες θα βρεθούν στην Κρήτη το επόμενο έτος… Έχουν γεμίσει, όλη την Ελλάδα με λαθρομετανάστες. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα έτσι. Με ημίμετρα και ασπιρίνες τη γάγγραινα δεν τη θεραπεύεις».

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Κάμερα / Ηχητικό: Μ. Λουπασάκης

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου