Huawei: Οι ΗΠΑ εξετάζουν το μπλοκάρισμα προμήθειας από την TSMC

Techblog.gr

Huawei Q3 2019

Στα μέσα του 2019, ο Donald Trump απαγόρευσε στη Huawei να πουλάει τα smartphones της στη χώρα, καθώς και να χρησιμοποιεί αμερικανικές τεχνολογίες. Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιέζει και άλλες χώρες να κόψουν τους δεσμούς τους με την κινέζικη κατασκευάστρια.

Κατά κύριο λόγο οι παραπάνω απαγορεύσεις δεν είχαν μεγάλο αντίκτυπο στις πωλήσεις της Huawei, χάρη στην αυξημένη στήριξη που λαμβάνει η εταιρεία από τους καταναλωτές της κινέζικης αγοράς. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Reuters, η κυβέρνηση του Trump ψάχνει να βρει ακόμα περισσότερους τρόπους ώστε να πλήξει την κινέζικη κατασκευάστρια.

Νέες απαγορεύσεις εν όψη

Όπως όλα δείχνουν, η τωρινή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει αλλαγές οι οποίες θα μειώσουν την πρόσβαση της Huawei στα chipsets που χρησιμοποιεί για την κατασκευή των smartphones. Οι συζητήσεις για τις αλλαγές αυτές θα λάβουν χώρα το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Σύμφωνα με πηγές της Reuters, δεν είναι γνωστό αν οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν, αλλά πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απίθανο σενάριο. Ωστόσο, αν οι εν λόγω αλλαγές εφαρμοστούν, τότε θα αποτελέσουν σοβαρό πλήγμα για τη Huawei. Η εταιρεία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί προϊόντα τα οποία βασίζονται σε αμερικάνικες τεχνολογίες, είτε κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, είτε όχι.

Επιπλέον, αρκετοί κατασκευαστές chip, όπως η TSMC ένας βασικός προμηθευτής της εταιρείας, δεν θα μπορούν να διατηρούν εμπορικούς δεσμούς με την κινέζικη κατασκευάστρια. Εκτός, και αν αιτηθούν σχετική άδεια που θα τους επιτρέπει να συναλλάσσονται με τη Huawei. Οι άδειες αυτές θα επιτρέπουν στις ΗΠΑ να ελέγχουν απόλυτα τις εταιρείες που προμηθεύουν την κινέζικη εταιρεία με οποιοδήποτε προϊόν.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος