Huawei: Καλεί την Αμερική να αποκαλύψει τα στοιχεία που έχει εναντίον της

Techblog.gr

Η Huawei κατηγορείται εδώ και περίπου έναν χρόνο από την Αμερική ότι παρέχει στην κυβέρνηση της Κίνας μία πίσω πόρτα (backdoor) στα δίκτυα τηλεφωνίας μέσα από την οποία γίνεται η κατασκοπεία των Αμερικανών. Με βάση αυτό, η Αμερική απέκλεισε τον Κινεζικό κολοσσό. Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε μία επίσημη αναφορά σύμφωνα με την οποία, η Αμερική έχει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η Huawei είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα στοιχεία και προσωπικές πληροφορίες.

Ο cybersecurity chief της Huawei, John Suffolk απάντησε άμεσα στον Robert O’Brien, national security adviser της Αμερικής, ότι η Huawei δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτόν τον εξοπλισμό.

Δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτόν τον εξοπλισμό, δεν γνωρίζουμε ποιες πληροφορίες και πότε παρακρατούνται. Το μόνο που κάνουμε είναι να παρέχουμε την μία πλευρά του κουτιού που είναι άγνωστο τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η Huawei δεν χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της για να παρακολουθήσει τις επικοινωνίες που διέρχονται από το δίκτυο και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δείξει ακόμη κανένα πραγματικό στοιχείο για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της.

Απλά λέμε: Μην το κρύβετε, μην είστε ντροπαλοί, δημοσιεύστε το, αφήστε τον κόσμο να το δει. Δεν γνωρίζω κανέναν χειριστή που έχει πει στην Huawei: “Ελάτε καθίστε σε αυτό το δωμάτιο και δείτε τι συμβαίνει”. Αν έβρισκα ότι το προσωπικό μας είχε εμπλακεί σε αυτά τα πράγματα, τότε θα κάναμε τις κατάλληλες ενέργειες.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης