Samsung Galaxy S20 Ultra: Η μπαταρία των 5.000mAh φορτίζει σε 58 λεπτά

Techblog.gr

Samsung Galaxy S20 Ultra 16GB RAM

Η Samsung ενσωμάτωσε στο high-end flagship smartphone της χρονιάς που ακούει στο όνομα Galaxy S20 Ultra, μία μπαταρία χωρητικότητας 5.000mAh. Ταυτόχρονα με την χωρητικότητα αύξησε και την ταχύτητα φόρτισης στα 45W η οποία στο περσινό Galaxy S10+ ανερχόταν στα 15W.

Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες πληροφορίες το flagship smartphone της εταιρείας έχει την δυνατότητα να φορτίσει την μπαταρία του σε λιγότερο από μία ώρα (58 λεπτά) ξεκινώντας από το 0%. Να υπενθυμίσουμε ότι το Samsung Galaxy Note 10+ το οποίο έφερε πρώτο ταχύτητα φόρτισης 45W χρειάζεται 56 λεπτά φόρτισης για να φτάσει από το 0% στο 100%. Σε αυτήν την περίπτωση όμως η χωρητικότητα της μπαταρίας ανέρχεται στα 4.300mAh.

Για όσους δεν γνωρίζουν, μία μπαταρία δεν κρατάει σταθερή ταχύτητα φόρτισης με σκοπό να αποφευχθούν προβλήματα στην μπαταρία. Οι μπαταρίες που υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση αυτήν την στιγμή όταν ξεκινάνε από το 0% έχουν την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα και όσο αυξάνεται το ποσοστό της μπαταρίας, η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται. Το Samsung Galaxy S20 Ultra φαίνεται πως κρατάει υψηλότερη ταχύτητα φόρτισης για περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα η μπαταρία του να φορτίζει στον ίδιο περίπου χρόνο με το Note 10+ παρά την υψηλότερη χωρητικότητα.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης