Προανακριτική: Επιστολή Τουλουπάκη για την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων

Προανακριτική: Επιστολή Τουλουπάκη για την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων

Επιστολή στην Προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προτείνοντας οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση NOVARTIS να καταθέσουν σε διαφορετικά δωμάτια και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Επιστολή στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για το ζήτημα της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έκφραση γνώμης και όχι για πρόταση δεσμευτική.

Η Ε. Τουλουπάκη προτείνει ωστόσο οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν σε διαφορετικά δωμάτια και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες νωρίτερα είχε σταλεί στην Προανακριτική, επιστολή του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής με την οποία γνωστοποιούν ότι η εξέταση μπορεί να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα σε χώρο της ΓΑΔΑ. Τονίζεται επίσης ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες μπορούν να καταθέσουν με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων εικόνας και ήχου ή μόνο ήχου.

Τα μέλη της επιτροπής ωστόσο, μπορούν να εξετάσουν τους μάρτυρες δια ζώσης και στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρξουν μέσα αλλοίωσης κουκούλες ή περούκες.

Την τελική απόφαση θα πάρει η επιτροπή, αφού ως γνωστόν ασκεί καθήκοντα εισαγγελέα.

«Κατανοούμε την κα Τουλουπάκη και τον φόβο της, αλλά τη διαβεβαιώνουμε ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και δεν πρόκειται να μείνει κρυφή κάτω από την κουκούλα», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Δ. Μποτώνης

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ