Κομοτηνή: 13-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 13-2-2020  ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική
Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, ο κος Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Ακούστηκε η φωνή της Θράκης εκεί και μάλιστα με θετικό τρόπο» είπε και εξήγησε ότι «Παρουσιάστηκε η περιοχή μας ως μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο εφαρμοσμένης πολιτικής σε θέματα συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων». Επίσης, ο βουλευτής της Ροδόπης τόνισε ότι η Ελληνική αποστολή κατάφερε σε κόντρα ψηφοφορίες με τη Χάγη να κερδίσει η μικρή Κομοτηνή και με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία και να είναι εκείνη η πόλη που θα διοργανώσει την συνεδρίαση της επιτροπής Νομικών υποθέσεων.

Περιφέρεια
Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο πραγματοποίησε ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη. Ο κ. Μέτιος συνεχάρη τον κ. Συριτούδη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε δύναμη και καλή επιτυχία στην αποστολή του εκφράζοντας τη βεβαιότητα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας. Ο κ. Μέτιος ευχήθηκε καλή δύναμη και στον κ. Σεβδυνίδη, ο οποίος παραμένει στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης, τονίζοντας ότι η καλή συνεργασία τους θα συνεχιστεί.
Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Διεθνή έκθεση «FRUIT LOGISTICA 2020» στη Γερμανία
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση «FRUIT LOGISTICA 2020» στο Βερολίνο για την εμπορία φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τη σήμανση και τη συσκευασία τους. Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε με δικό της ανεξάρτητο περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν παραγωγοί από το σύνολο της ΑΜΘ .Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να δειγματίσουν τα προϊόντα τους, να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους και μέσω των b2b συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν να συναντήσουν επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες και να συνάψουν συμφωνίες.
Δράσεις τουριστικής προβολής της αν. Μ.Θράκης
Το πρόγραμμα των δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης παρουσίασε ο αρμόδιος αντιπεριφερειαρχης Αθανάσιος Τσώνης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής . Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε: επαγγελματική φωτογράφηση, παραγωγή τουριστικών video & spots, ειδικά αναμνηστικά τουριστικά δώρα, ενέργειες προβολής σε πύλες εισόδου, έντυπο υλικό, διφήμιση σε ΜΜΕ, B2B Workshops, ταξίδια εξοικείωσης, προωθητικές δράσεις διαδικτύου, ειδικές δράσεις προβολής, συμμετοχή σε εκθέσεις , φεστιβάλ, εκδηλώσεις κ.α. Υπολογίζεται πως η προτεινόμενη δαπάνη δράσεων θα αγγίξει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση Γκαράνη -Μενδώνη
Στη διάρκεια της επίσκεψής της στον Νομό Ροδόπης η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχε συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη. Παρουσία του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στην ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιοτήτων στον Δήμο Κομοτηνής.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κάδοι για την Ανακύκλωση ρούχων χρησιμοποιημένων ρούχων
Ξεκίνησε η τοποθέτηση ειδικών κάδων για την χωριστή συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων και υποδημάτων στην Κομοτηνή. Σκοπός της συλλογής είναι η επανα-χρησιμοποίησή και η ανακύκλωσή τους. Αρχικά, εκτός από την Κομοτηνή, θα τοποθετηθούν κάδοι στην Αίγειρο, στο Ροδίτη, στο Θρυλόριο, στον Κάλχαντα και στο Νέο Σιδηροχώρι. Εφόσον κριθεί σκόπιμο από την Εταιρεία που ανέλαβε το έργο θα επεκταθεί το δίκτυο και τοποθετηθούν επιπλέον 38 κάδοι.
Προς αδελφοποίηση οι Δήμοι Ιάσμου – Γιλντιρίμ
Διήμερη επίσκεψη στην Προύσα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν. Κατά την επίσκεψή του ο δήμαρχος είχε και επαφές για αδελφοποίηση του Δήμου Ιάσμου με δήμους της περιφέρειας Προύσας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντησή του με τον Δήμαρχο Γιλντιρίμ, τον κ. Οκτάι Γιλμάζ, καθώς συμφωνήθηκε η συνεργασία των Δήμων Ιάσμου και Γιλντιρίμ, που έκαναν το πρώτο βήμα προς αδελφοποίηση. Πέραν του Δήμου Γιλντιρίμ, ο Δήμος Οσμανγκαζί θα εκπροσωπήσει επίσης την Τουρκία στο «Φεστιβάλ Ειρήνης», που θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στον Ίασμο τον Σεπτέμβριο.
Κοινωνία
Στήριξη 632 γυναικών
632 γυναίκες υποστήριξε και βοήθησε το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής, από το 2013 που ξεκίνησε να λειτουργεί μέχρι σήμερα. Το Κέντρο στεγάζεται στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, επί της Δημοτικής Αγοράς .
Διαδίκτυο
Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (#SID2020) ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης διοργανώνει εκδήλωσή του για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο διαδίκτυο! Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 11.00 πμ στο χώρο του συλλόγου τέρμα Τρωάδος, Αλεξανδρούπολη (απέναντι από το γήπεδο Φώτης Κοσμάς) ο κεντρικός ομιλητής κ. Δροσάτος Γεώργιος (Ερευνητής Ιδιωτικότητας & Ασφάλειας Πληροφοριών Δ.Π.Θ.) καθώς και μέλη του Συλλόγου Τεχνολογίας.
Πολιτισμός εκδηλώσεις
Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η φετινή διοργάνωση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Κομοτηνή. Όπως ήδη ανακοίνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί αποστολή από το Γκάμπροβο της Βουλγαρίας. Η αρχή των εκδηλώσεων γίνεται στις 20 Φεβρουαρίου στις έξι το απόγευμα με γλέντι στην πλατεία Ειρήνης. Και η συνέχεια στις 21 Φεβρουαρίου με το kom on party- παραδοσιακού καρναβαλιού και τη συμμετοχή του Συλλόγου Εβριτών, του Μορφωτικού Συλλόγου Νέου Σιδηροχωρίου και της Εβρίτικης Ζυγιάς. Τέλος, στις 22 Φεβρουαρίου στις οκτώ το βράδυ προγραμματίζεται η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση .
Αστυνομία
Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Α.Μ&Θ. με τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφ. Α.Μ.& Θ. ».
Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Α.Μ.&Θ Ταξίαρχο κ. Πασχάλη Συριτούδη στο γραφείο του στη Κομοτηνή πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Α.Μ&Θ. . Ο Πρόεδρος της Ένωσης εξέφρασε την επιθυμία για τη συνέχιση της άψογης θεσμικής συνεργασίας, προκειμένου για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολυποίκιλων αστυνομικών προβλημάτων των υπηρεσιών της περιφέρειας ΑΜ&Θ.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν προβλέπει η ΕΜΥ. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου