Κομοτηνή:Στην πρώτη γραμμή η ΕΛΜΕ Ροδόπης

Κομοτηνή:Στην πρώτη γραμμή η ΕΛΜΕ Ροδόπης

«Συνεχίζουμε τους αγώνες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης και σημειώνει ότι από την τελευταία Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας βγήκαν πολλά θετικά αποτελέσματα. Η πρόταση της απεργιακής κινητοποίησης δεν ψηφίστηκε και τούτο λόγω καταστατικού καθώς απαιτείται το 67% των ΕΛΜΕ, η πρόταση ψηφίστηκε από το 59% με αποτέλεσμα η πρόταση να μην περάσει.

«Συνεχίζουμε τους αγώνες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης

«Θα έχουμε άλλες κινητοποιήσεις μέσα στην κοινωνία για να αναδείξουμε εκείνα τα ζητήματα, τα οποία η Υπουργός Παιδείας δεν είναι ακόμη έτοιμη και δεν έχει αγγίξει καθόλου» δηλώνει ο κος Βασιλειάδης και στέκεται στην ακαδημαϊκή ισοτιμία των κολεγίων με τα Πανεπιστήμια. «Είναι για μας «μάχη» το casus belli για το χώρο της εκπαίδευσης. Δυστυχώς ενώ υπήρχε λυμένο το θέμα από το 2010 με προεδρικό διάταγμα 38/2010 η κα Κεραμέως προχώρησε σε μια ρύθμιση άκρως αντίθετη με την εκπαιδευτική διαδικασία, απαξιώνοντας την εντελώς ακόμη και τους νυν φοιτητές.» δηλώνει ο κος Βασιλειάδης.

Παράλληλα, αναφέρεται στο νέο Νομοσχέδιο που θα αφορά τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία που είναι προ των πυλών, προβλέπεται ένα σε κάθε Περιφέρεια. Όπως επίσης δρομολογείται και ο νέος Νόμος Νόμος για την επιλογή στελεχών στο χώρο της εκπαίδευσης. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την επιλογή των σχολικών συμβούλων και τι με την αξιολόγηση. Δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της η υπουργός» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης και σημειώνει ότι οι εκπαιδευτικοί θέλουν την αξιολόγηση, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Τι είδους; Ρωτήσαμε τον κ. Βασιλειάδη για να σημειώσει: «Να προηγείται η επιμόρφωση» και να εξηγήσει ότι σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη δίνεται και εκπαιδευτική άδεια. Σαφέστατα είμαστε υπερ της αξιολόγησης και μάλιστα με προστατευτικές δομές ισχυρές, εκπαιδευτική στήριξη, σχολικές βιβλιοθήκες, συνεχή επιμόρφωση. «Δυστυχώς αυτά δεν υπάρχουν και η επιμόρφωση έχει συνδυαστεί με ένα είδος τιμωρίας» δηλώνει.

Τέλος, όσον αφορά στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ο κος Βασιλειάδης εκφράζει την ανησυχία του πως αυτή θα οδηγήσει στην κατηγοροποίηση των σχολείων. «Άλλο το Λύκειο των Σαπών και άλλο αυτό του Αμαρουσίου» δηλώνει και σημειώνει ότι τα αντίστοιχα αγγλοσαξονικά παραδείγματα δεν προκαλούν αισιοδοξία. «Υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσουμε σε σχολεία που θα πληρώνει ο ίδιος ο εργαζόμενος.» επισημαίνει και στέλνει το δικό του μήνυμα στην Υπουργό «Να ακούσει την εκπαιδευτική κοινότητα και να ανοίξει τον πραγματικό διάλογο και όχι τον προσχηματικό» και αναφερόμενος στους συναδέλφους του τονίζει «Έχουμε άριστους εκπαιδευτικούς, αγαπούν τη δουλειά τους και επιτελούν το λειτούργημα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, είναι κοντά στους μαθητές και στην κοινωνία μέσα.» Καλώντας τους γονείς να εμπιστευτούν τους εκπαιδευτικούς με την υπόσχεση ότι με διάλογο θα επιλύονται τα προβλήματα και θα είναι πάντα κοντά τους.
Φώτο:Μιχάλης Βασιλειάδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου