Χανιά: Ο Γ. Ρωμανιάς για το νέο ασφαλιστικό

Χανιά: Ο Γ. Ρωμανιάς για το νέο ασφαλιστικό

Σε καμία περίπτωση, οι ασφαλιστικές αλλαγές που προανήγγειλε η κυβέρνηση, δεν αφορούν την κατάργηση, αλλά -αντίθετα- κινούνται σε μια παρόμοια λογική του νόμου Κατρούγκαλου, ανέφερε σε ομιλία του που έδωσε την Τετάρτη στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης ο εργατολόγος – οικονομολόγος και πρώην Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Ρωμανιάς.

Η αναλογιστική μελέτη στην οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. στηρίζει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, στηρίζεται σε πρόβλεψη υψηλών τραπεζικών επιτοκίων κατάθεσης αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που δεν ισχύουν μιας και τα σημερινά επιτόκια αν δεν είναι αρνητικά, κινούνται κάτω της 1 ποσοστιαίας μονάδας στην καλύτερη περίπτωση, γεγονός που την καθιστά αναξιόπιστη, ανέφερε χαρκατηριστικά.

Πρόκειται για παραμετρικές αλλαγές, χωρίς μέλλον και προοπτικές, γιατί δίνει προσωρινές λύσεις που καταδικάζουν το συνταξιούχο να παραμένει μετέωρος ως προς τις συνταξιοδοτικές απολαβές του, και οι οποίες δεν αφορούν σε καμία περίπτωση επαναφορά των δεικτών αναπλήρωσης των συντάξεων που ίσχυαν παλαιότερα (80% ή 70%) και που σήμερα φτάνουν ως 46,5%, κατέληξε ο κ. Ρωμανιάς.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου