Κομοτηνή: 9-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 9-2-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Προεδρία της Δημοκρατίας
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών

Το Δήμο Μαρωνείας Σαπών επισκέπτεται αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επ’ ευκαιρίας της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη. Ο πρόεδρος αναμένεται στις έντεκα να βρεθεί στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, όπου θα ξεναγηθεί από την κα Χρύσα Καραδήμα, Έφορο Αρχαιοτήτων Ροδόπης. Στις 12.00, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Ανακήρυξης της του σε Επίτιμο Δημότη Μαρώνειας- Σαπών.

ΔΠΘ
Στα 800 καλύτερα του κόσμου το ΔΠΘ
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) βρίσκεται ανάμεσα στα 800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως με βάση αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης. Σύμφωνα με την αντιπρυτάνισσα του ΔΠΘ κα Ζωή Γαβριηλίδου ο συγκεκριμένος πίνακας κατάταξης, ο οποίος δημοσιεύθηκε για 9η φορά, περιλαμβάνει 4320 Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και 28 Ελληνικά Πανεπιστήμια. Στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το ΔΠΘ έχει την 8η θέση.
Διεπιστημονικές Συναντήσεις
Εκδήλωση με θέμα «Διεπιστημονικές Συναντήσεις στο έργο του διπλωμάτη/συγγραφέα Βασίλη Παπαδόπουλου: Διπλωματία και ποίηση-Η περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη με τη Γλώσσα ως όχημα πολιτισμού», παρουσία του συγγραφέα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Τα βιβλία του συγγραφέα θα παρουσιάσουν η κα Μαρία Δημάση, Καθηγήτρια του Τμήματος Γ.Φ.Π.Π.Χ., η κα Αγγελική Μουζακίτη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος, και ο κ. Βασίλειος Γραμματίκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Μεταφορές
Ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατίας Οδού» για τα έργα συντήρησης
Το ΤΑΙΠΕΔ θεωρεί υπεύθυνο για την κακή κατάσταση του Οδοστρώματος ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.». «Το έργο της Εγνατίας Οδού έχει αρχίσει να γερνάει και απαιτούνται άμεσα εργασίες αποκατάστασης (βαριάς συντήρησης) κυρίως των οδοστρωμάτων, που είναι πιο κοστοβόρες.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου και σημειώνεταιότι «τα διόδια που καταβάλλονται σήμερα στην Εγνατία Οδό και κανονικά προορίζονται για τη συντήρηση της οδού, δεν εισπράττονται ουσιαστικά από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» αλλά από Τραπεζικά Ιδρύματα, για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων τα οποία έχουν καταγγελθεί παρανόμως, με αποτέλεσμα την πλήρη αποστέρηση από την εταιρεία της δυνατότητας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης της οδού.»
Κόμματα – Κινήματα
Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Την εναντίωσή της στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εκφράζει μέσω ανακοίνωσης ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ). «Κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη, αφορά άμεσα τις παροχές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Αυτές τις κατακτήσεις δε μας τις χάρισαν. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες γυναίκες να διεκδικήσουν: Δημόσια, δωρεάν, καθολική, κοινωνική ασφάλιση.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ανακοίνωση του δήμου Κομοτηνής
Όσοι άρρενες γεννήθηκαν το έτος 2004 και είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων :
1)Της Δημοτικής Ενότητας του ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Δ.Ε. Κομοτηνής, Τ.Κ. Θρυλορίου, Κάλχαντα, Καρυδιάς, Πανδρόσου, Γρατινής και Κοσμίου) πρέπει να προσέλθουν (οι ίδιοι ή οι γονείς τους) στο γραφείο Μητρώων Αρρένων του Δήμου , για συμπλήρωση των στοιχείων τους στους Στρατολογικούς Πίνακες, το αργότερο μέχρι 31-03-2020. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και της Δημοτικής Ενότητας ΑΙΓΕΙΡΟΥ στο ΚΕΠ Αιγείρου και της Δημοτικής Ενότητας Νέου Σιδηροχωρίου στο ΚΕΠ Νέου Σιδηροχωρίου.

 

 

Αθλητικά
Το 7ο Budo Festival στην Κομοτηνή
Το 7ο Budo Festival θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής (πίσω από το Cosmopolis). Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν ο ΑΟ Θραξ και οι σχολές της Άπω Ανατολής σε Κομοτηνή, Ξυλαγανή, Βόλο, Αμάραντα, Βόλακα, Νευροκόπι και Αλεξανδρούπολη.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου