Χανιά: Δίωρες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

Χανιά: Δίωρες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων συμμετέχει στις δίωρες στάσεις εργασίας που θα πραγματοποιηθούν σε πανελλαδικό επίπεδο την Δευτέρα 10και την Τρίτη 11/2/2020 από ώρες 09:00-11:00, που έχει εξαγγείλει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.). Κύριο αίτημα των εκπροσώπων του κλάδου είναι η πρόσληψη προσωπικού όλων των κλάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πραγματοποιούμε αυτή τη διακοπή των εργασιών των δικαστηρίων από ώρες 9:00 έως 11:00, την Δευτέρα & την Τρίτη 10&11/2/2020, για να αναδείξουμε τα χρόνια και τα τελευταία έτη ιδιαιτέρως οξυμένα προβλήματα του κλάδου μας.
Σημαντικότερο όλων είναι η τεράστια έλλειψη ανθρωπίνων πόρων. Ζητάμε άμεσα διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και όλων των κλάδων.
Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η έμπρακτη (και όχι μόνο στα λόγια) αναγνώριση εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας των επί πολλά χρόνια οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας μας. Είναι γνωστό ότι ασκούμε τα καθήκοντα μας με ιδιαίτερο φόρτο και ρυθμό εργασίας, βρισκόμενοι στην υπηρεσία των πολιτών, των δικηγόρων και των δικαστικών λειτουργών.

Πιστεύουμε ότι η άμεση επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών που η Πολιτεία κατάργησε τον Σεπτέμβριο του 2011 θα αποτελέσει την ελάχιστη αναγνώριση για την σκληρή και επίπονη εργασία μας. Τονίζουμε δε ότι ενώ εργαζόμαστε κάτω από τις ίδιες συνθήκες με τους Δικαστικούς Λειτουργούς, αυτό αναγνωρίζεται και αποζημιώνεται μόνο σε αυτούς.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1) Επιτάχυνση διαδικασιών πρόσληψης και ολοκλήρωσης διορισμών των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που βρίσκονται εν εξελίξει από το 2017

2) Επαναφορά και επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών
3) Προώθηση ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια
4) Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ελευθερία Νικολακάκη Γεωργία Ξυλούρη

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου