Euroleague: Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 89-72

Ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν η αποκάλυψη στο ματς με τους Βαυαρούς (20 π., 5/6 τρ.), μαγικός στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις νίκες! Φοβερή η δεύτερη πεντάδα των Πειραιωτών, με…. κομπιούτερ τον Ρότσεστι των 12 ασίστ!

Το δεύτερο ημίχρονο θύμισε Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα! Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στην τέταρτη περίοδο, αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο όλα τα λεφτά και ο Σάσα Βεζένκοφ η βασική αιτία του τελικού 89-72 επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας!

Ο Ολυμπιακός μετά από καιρό έβγαλε υγεία, παρότι ήταν προβληματικός στο αμυντικό κομμάτι, με τον Έλληνα τεχνικό όμως να έχει… νηφαλιότητα στην σκακιέρα των πάγκων, να διακρίνει τις αδυναμίες και το πως ρολάρουν οι παίκτες που προσφέρουν λύσεις.

Η ομάδα του Πειραιά ήταν… τέλεια στο 4ο δεκάλεπτο με 35-19 επιμέρους και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά το τραγικό βράδυ με την Άλμπα Βερολίνου. Φοβερός και τρομερός ο Σάσα Βεζένκοφ με 20 πόντους και 5/6 τρίποντα, ο Ρότσεστι ήταν… κομπιούτερ με 12 ασίστ, ενώ ο Ρούμπιτ ήταν αποκάλυψη με 14 πόντους σε 17 λεπτά. Εξαιρετικός και ο Ουέιντ Μπόλντγουιν που δήλωσε «παρών» έχοντας 10 πόντους.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΛΛΟΥ, ΟΙ… ΠΑΓΚΙΤΕΣ ΟΑΣΗ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον Μπόλντγουιν στην πεντάδα του αντί του Κόνιαρη, με την Μπάγερν να κυριαρχεί απόλυτα στις δύο ρακέτες και να έχει 4 επιθετικά ριμπάουντ σε 3 λεπτά και να προηγείται με 4 πόντους (3-7). Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν με έξι πόντους, ο Σπανούλης με τον Μιλουτίνοφ ηγήθηκαν των προσπαθειών τους στην επίθεση και ο Μπόλντγουιν με κάρφωμα έκανε το 10-12. Ο Πρίντεζης ισοφάρισε, με τους Ερυθρόλευκους να ανεβάζουν στροφές και με τον Μπόλντουιν να σκοράρει για το 17-14, σκορ που ήταν και αυτό του πρώτου δεκαλέπτου για τις δύο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός είχε… συμμορφωθεί αρκετά στην άμυνά του, ο Μπόλντγουιν και πάλι εκτέλεσε από τα 6,75μ για το 22-15, με τον Πολ στη συνέχεια να πραγματοποιεί το 25-19. Ακολούθησε ένα διάστημα που ο Πρίντεζης προσπάθησε να περάσει στο ποστ, πέτυχε το +8 (27-19) για την ομάδα του, με την Μπάγερν να απαντάει γρήγορα και να πλησιάζει στους 5 (29-25). Οι Πειραιώτες συνέχισαν με αυτόν τον ρυθμό, με τον Ρούμπιτ να λειτουργεί καλά όπως όλη η δεύτερη πεντάδα της ομάδας του Μπαρτζώκα. Έτσι ήρθε και το 35-26 από τον Πολ, με τον Βεζένκοφ να προσφέρει διαφορά 11 πόντων στον Ολυμπιακό (37-26), με την Μπάγερν να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι επέστρεψε η βασική πεντάδα των Ερυθρόλευκων και να τρέχει ένα 6-0 σερί για το 37-32 του ημιχρόνου.

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ 4ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΑΣΑ

Η εικόνα δεν άλλαξε καθόλου. Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν… υπνωτισμένοι στο ματς, η Ολυμπιακόςδεν άφησε περιθώρια για να μην τους τιμωρήσει και αύξησε κι άλλο το σερί της. Με τρίποντο του Χουέστις προηγήθηκε με τρεις πόντους (37-40 με 14-0 σερί), με τον Λούτσιτς να γράφει το 37-42.

Ο Κόνιαρης μείωσε προσωρινά όπως και ο Σπανούλης με τρίποντο (43-45), την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει τα έξι ομαδικά λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο! Σε 6 μόλις λεπτά.

Η Μπάγερν πέρασε με έξι πόντους για δύο φορές, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει και πάλι έχοντας πρώτα τον Πρίντεζη (10 πόντοι ήδη) και στη συνέχεια ξανά τον Κόνιαρη για το 52-53 με ένα λεπτό να απομένει στην περίοδο.

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ο κορυφαίος των Πειραιωτών αυτό το διάστημα, πήρε και το φάουλ και τις βολές, οδηγώντας την ομάδα του στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 54-53.

Η λογική παρέμεινε ίδια για τον Ολυμπιακό, ο Κόνιαρης έδωσε ώθηση κι από την άμυνα, με τον Βεζένκοφ να πετυχαίνει τρίποντο και φάουλ για το 60-53!

Επιστρέφοντας στο ματς ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν μαγικός. Ο Βούλγαρος φόργουορντ είχε βρει ρυθμό και δεν σταματιόταν με τίποτα. Δύο σερί τρίποντα για το 74-61, με το Μπόλντγουιν να δέχεται μία ακόμα ασίστ από τον μαγικό σε αυτό το κομμάτι Ρότσεστι (76-61), για να ακολουθήσει και πάλι ο «Βέζε» για το 78-64.

Ο Ρούμπιτ πραγματοποίησε το 80-66 και το 83-66, με τον Βεζένοφ να βάζει… φωτιά στο ΣΕΦ με νέο τρίποντο για το +20 (86-66).

Ο Ολυμπιακός μετά από αυτό το ματς είχε πολλαπλά οφέλη. Δεν ήταν μόνο η νίκη. Ηταν ο τρόπος που αντέδρασε σε κομβικά σημεία, το step up των παικτών από τον πάγκο και ο Κόνιαρης με τον Βεζένκοφ. Το μέλλον του…


Αφήστε μια απάντηση