Έτος-ορόσημο το 2020 για Ελλάδα και Ήπειρο

Έτος-ορόσημο το 2020 για Ελλάδα και Ήπειρο

Κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα και την Ήπειρο χαρακτήρισε το 2020 ο Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό και το οικονομικό πεδίο.
Ο Περιφερειάρχης μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων τόνισε την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης της οικονομίας ώστε η βελτίωση των δεικτών να φτάνει στον πολίτη και άσκησε έντονη κριτική σχετικά με την καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και το πάγωμα ή την υποβάθμιση κρίσιμων οδικών έργων της περιοχής.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την υποβάθμιση του αυτοκινητόδρομου Γιάννενα – Κακκαβιά σε εθνικό δρόμο και επισήμανε τη στασιμότητα σχετικά με τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.
Για το 2020 στόχος της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και η εμβάθυνση του τουριστικού κλάδου με τη σύνδεση του με τον πολιτισμό και το διατροφικό τομέα ώστε και η περίοδος να επιμηκυνθεί και εισόδημα να διαχυθεί σε μεγαλύτερο φάσμα της τοπικής οικονομίας.
Τέλος ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε τη δυσφορία του σε ότι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού από παράγοντες της Άρτας τονίζοντας ότι μέχρι τώρα υπάρχει μόνο άρνηση χωρίς πρόταση.

www.ert.gr

Βασιλική Γκόρου