Έρχονται smartphones με 256MP κάμερες, μάλλον μέσα στο 2020

Techblog.gr

Smartphone 256MP Camera

Η Xiaomi και η Samsung έχουν λάβει ιδιαίτερη προσοχή το τελευταίο έτος εξαιτίας των καμερών 108MP. Ωστόσο, νεότερα leaks αποκαλύπτουν ότι το 2020 θα δούμε κάμερες με ακόμη περισσότερα MP, θα φτάσουμε στα 256MP τουλάχιστον.

Έρχονται τα 256MP

Αν και περιμένουμε τη Huawei και τη Samsung να παρουσιάσουν νέες επαναστατικές τεχνολογίες καμερών, μάλλον τη μεγαλύτερη έκπληξη την επιφυλάσσει η Xiaomi. Πρόσφατα, διέρρευσε στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo και αργότερα στο Twitter, μία εικόνα η οποία δείχνει την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας της κινέζικης κατασκευάστριας.

Το μεγάλο θέμα δεν είναι το screenshot του app, αλλά η αναφορά των 256MP που υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης. Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επεξεργαστής που μπορεί να χειριστεί τόσα MP. Ακόμη και ο Snapdragon 865 υποστηρίζει μέχρι 200MP.

Από την άλλη, υπάρχει πιθανότητα η φωτογραφία που έχει καταγραφεί στην εφαρμογή της κάμερας να έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία.

Όπως και να έχει, η Samsung θα εφοδιάσει το θηρίο Galaxy S20 Ultra με κάμερα 108MP. Επιπλέον, στο παρελθόν αρκετοί ανέφεραν ότι δεν υπάρχει λόγος ένα smartphone να διαθέτει τόσο μεγάλους αισθητήρες, αναφερόμενοι πάντα στα 108MP. Πόσο μάλιστα μία κάμερα στα 256MP.

Πηγή 1 Πηγή 2 Πηγή 3

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος