Σύμφωνος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών

Ερμηνευτική εγκύκλιος θα σταλεί μέσα στις επόμενες ημέρες σε όλα τα σχολεία, προκειμένου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να ενημερωθούν για το τι θα ισχύσει τελικώς την ημέρα των Τριών Ιεραρχών. Με την κατάργηση της αργίας συμφωνεί και η Εκκλησία.

Μια δήλωση με νόημα έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή την κατάργηση της σχολικής αργίας των τριών Ιεραρχών και την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία προβλέπει εορταστικές εκδηλώσεις, εκκλησιασμό και μάθημα.

«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες (αν θα κάνουν μάθημα, αν θα φύγουνε κ.λπ) και προφάσεις. Το πρόγραμμα το κανονίζει το σχολείο. Αργία είναι για τους τεμπέληδες. Είναι σχολική εορτή.» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος

Διευκρινήσεις σχετικά με το τι θα ισχύσει την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία έδωσε η Υπουργός Παιδείας μιλώντας στη Βουλή.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζεται ότι:  Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη