Ήττα με 81-88 και στο Βελιγράδι για τον «ασθενή» Ολυμπιακό

Με μόνο ένα ημίχρονο καλής απόδοσης είναι δύσκολο να κερδίσεις οποιοδήποτε παιχνίδι, κι αυτό το κατάλαβε καλά απόψε ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι», που δεν πήραν το μάθημα από τη συνάντηση με τη Χίμκι, κατέρρευσαν στο β΄ ημίχρονο και ηττήθηκαν στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με 81-88, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Μια ήττα-πισωγύρισμα, που φέρνει την πειραϊκή ομάδα στο 6-9 και ισόβαθμη πια με τους Σέρβους, οι οποίοι σταμάτησαν το σερί των δύο ηττών.

Η ομάδα του Κεμζούρα δεν μαθαίνει από τα λάθη της και ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει μερίδιο ευθύνης σε αυτό, καθώς δεν είναι δυνατόν η ιστορία να επαναλαμβάνεται σε κάθε αγώνα, αφού κανείς δεν μπορεί να παίξει άμυνα στον εκάστοτε καλύτερο περιφερειακό της αντίπαλης ομάδας.

Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ο Ταϊρίς Ράις πέτυχε 41 πόντους απέναντι στους περιφερειακούς του Ολυμπιακού, στο ματς με τη Χίμκι ο Σβεντ σταμάτησε στους 36 και απόψε ο Λορένζο Μπράουν «φιλοδώρησε» τους «ερυθρόλευκους» με 34 πόντους, συντρίβοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Ευρωλίγκα, καθώς το προηγούμενο ήταν «μόλις» 21!

Και όμως, η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο δεν προϊδέαζε για το τι θα επακολουθήσει στην επανάληψη, ειδικά όταν οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με προβάδισμα 15 πόντων (39-24) στο 15ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Αστέρας έτρεξε σερί 7-0 και μείωσε σε 31-39 στο 17΄, για να κλείσει το ημίχρονο με 48-36 για τους Πειραιώτες, δια χειρών του Μπράντον Πολ.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε βάλει τις βάσεις, ήρθε η τρίτη περίοδος για να γκρεμίσουν οι «ερυθρόλευκοι» ό,τι είχαν χτίσει έως τότε.

Η έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού οδήγησε σε λάθη και αγωνιστική καθίζηση, οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς πόντο για περίπου 4 λεπτά και ο Αστέρας μείωσε σε 53-56 στο 27΄, για να περάσει μπροστά με 61-58 και ο Ρότσεστι να ισοφαρίζει με buzzer beater τρίποντο στο 30΄.

Η τελευταία και καθοριστική περίοδος ξεκινούσε λοιπόν από κοινή αφετηρία για τους μονομάχους, που χάρις στον οίστρο του Μπράουν προηγήθηκαν με 76-68 στο 34΄. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 74-78 στο 36΄, αλλά σερί 9-0 της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα απέφερε το +13 (87-74) στο 38΄ και έκρινε τον αγώνα.

Από τον Ολυμπιακός οι μόνοι που προσπάθησαν ήταν οι Μπράντον Πολ, που σκόραρε 21 πόντους με 5/8 τρίποντα, Νίκολα Μιλουτίνοφ με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ και Γιώργος Πρίντεζης, με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Αφήστε μια απάντηση