Κοζάνη: Εκστρατεία για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Κοζάνη: Εκστρατεία για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ξεκίνησε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό σύλλογο, μέσω της αποστολής ενημερωτικού φυλλαδίου στους λογαριασμούς ύδρευσης και τηλεθέρμανσης.

Ήδη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας έχουν αποσταλεί μέχρι τώρα τα φυλλάδια σε 40 χιλιάδες νοικοκυριά έτσι ώστε να ενημερωθούν με απλό τρόπο για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Παράλληλα όπως τόνισε η δημοτική αρχή έχει βάλει την Υγεία «ψηλά στην ατζέντα» και με μια σειρά δράσεων που έχουν υλοποιηθεί ή θα υλοποιηθούν στη συνέχεια θα συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπο Τσεβεκίδη «υπάρχει πλέον διαθεσιμότητα σε εμβόλια μετά την έλλειψη που παρατηρήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα»,  ενώ όπως επισήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης σε θέματα Υγείας, Αναστάσιος Σιδηράς, στόχος της ενημερωτικής πρωτοβουλίας «είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση όλων των δημοτών στο θέμα της εποχικής γρίπης και του εμβολισμού, τον οποίο μπορούν να κάνουν όλοι οι άνθρωποι άνω των 6 μηνών».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Αναστασία Παπαντώνη