Fortnite: Υποστηρίζει split-screen για local multiplayer

Techblog.gr

Fortnite Split Screen Mode

Το τελευταίο update του γνωστού battle royale παιχνιδιού προσθέτει ένα ιδιαίτερα σπάνιο χαρακτηριστικό, ειδικά για shooter games. Πλέον, οι παίκτες του Fortnite μπορούν να παίζουν σε split-screen co-op mode, από τις κονσόλες Xbox One και PlayStation 4.

Πώς λειτουργεί το split-screen

Προς το παρόν, το split-screen co-op mode του Fortnite είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Xbox One και το PlayStation 4, και αποκλειστικά για τα Duos και Squads παιχνίδια. Ωστόσο, η Epic Games υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει και να επεκτείνει το χαρακτηριστικό.

Το νέο split-screen co-op mode επιτρέπει σε δύο παίκτες του Fortine να παίζουν μαζί από την ίδια κονσόλα και να μοιράζονται μία οθόνη. Βέβαια, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του οπτικού πεδίου των παικτών.

Δυστυχώς, το multiplayer σε spit-screen είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο χαρακτηριστικό ειδικά σε shooter games. Καθώς τα online multiplayer έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή, οι εταιρείες δεν επενδύουν χρόνο και χρήμα στην ανάπτυξη τέτοιων mode.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως το Gears of War 5 και το Star Wars: Battlefront II. Ωστόσο, τα περισσότερα σύγχρονα shooter games, σαν το Halo 5, το Destiny 2, το Titanfall και το Battlefield, έχουν επικεντρωθεί στο single player mode.

Η Epic Games έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη βελτίωση της οικιακής ψυχαγωγίας των παικτών του Fortnite, επενδύοντας στο local multiplayer. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες εταιρείες το παράδειγμα της.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος