Το FBI εμπλέκει εκδότη με Novartis (video)

Το FBI εμπλέκει εκδότη με Novartis (video)

Ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Αγγελής, κατά τη διάρκεια της τρίτης κατά σειράς κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για απόφαση του κ. Τσίπρα να μην αποπέμψει την Ελένη Τουλουπάκη από την Eισαγγελία διαφθοράς. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ λίγο αργότερα, ο κος Αγγελής ανέφερε ότι σωστά ο πρώην πρωθυπουργός δεν συμπεριλαμβάνεται στα πρόσωπα που εξετάζει η προανακριτική Επιτροπή, καθώς δεν υπάρχει δόλος και ευθύνη από πλευράς του.

Στο περιβόητο έγγραφο φωτιά του FBI που κατέθεσε ο Γιάννης Αγγελής στην Eπιτροπή γίνεται λόγος για ευθεία σχέση μεταξύ πολύ γνωστού εκδότη και δημοσιογράφου και ακόμη ενός κατηγορούμενου ήδη διαφημιστή με την εταιρεία Novartis.

mpl;Στο έγγραφο του FBI αναφέρεται: «O εκδότης είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο εκδότης κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή».

Για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Αγγελής απέφυγε να κατονομάσει ευθέως τον Ρασπούτιν σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Η προανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για να εκτιμήσει την πορεία των καταθέσεων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/’Αννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ert.gr

Αλέκα Σταυροπούλου