REGIO MOB: Στο επίκεντρο μετακινήσεις και δρομολόγια στις απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

REGIO MOB: Στο επίκεντρο μετακινήσεις και δρομολόγια στις απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

H δυσκολία μετακινήσεων των πολιτών από τα απομακρυσμένα χωριά στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της 9ης συνάντησης του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο REGIO-MOB, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.
Τα μειωμένα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Α.Ε. στις απομακρυσμένες περιοχές, η δυσκολία μετακίνησης των ευπαθών ομάδων, των παιδιών στις μαθητικές εξωσχολικές τους δραστηριότητες και των πολιτών γενικότερα, αποτελούν σημαντικά προβλήματα για περιοχές στη Δυτική Μακεδονία.

Οι συμμετέχοντες στο δίκτυο ομόφωνα συμφώνησαν ότι πρέπει να τεθούν προτεραιότητες, να γίνει αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να σχεδιαστούν ευέλικτα δρομολόγια προσαρμοσμένα στη ζήτηση.
Στη συνάντηση προτάθηκε η καταγραφή αναγκών για δρομολόγια στην περιοχή, με σκοπό την αύξηση του τουρισμού και της κίνησης σε σημεία ενδιαφέροντος όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο REGIO-MOB χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και στόχος του είναι να εξασφαλίσει την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις ευρωπαϊκές περιφέρειες που συμμετέχουν, επηρεάζοντας τα σχετικά μέσα και εργαλεία.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν στη συνάντηση του δικτύου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, με τους συνεργάτες του και στελέχη της Περιφέρειας, εκπρόσωποι από την Π.Ε. Φλώρινας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Γρηγόριος Τζιούμαρης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης με τους συνεργάτες του, από το Δήμο ο Δήμαρχος Βοίου Χρήστος Ζευκλής.
Επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης,Νικόλαος Λυσσαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης,Γεώργιος Βαβλιάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, Κυριακή Κυριακίδου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Πασχάλης Οικονομίδης, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλειος Χατζηαποστόλου και η εκπρόσωπος της ΕΥΔΕΠ/ΠΔΜ Βάϊα Αγνάντου.

www.ert.gr

ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ