Πάσχα των Ελλήνων: Φωτιά πήραν σούβλες και ψησταριές για το ψήσιμο του οβελία

Φωτιά πήραν από νωρίς το πρωί οι σούβλες και οι ψησταριές, για το ψήσιμο του οβελία. Τιμώντας τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, άλλοι προτίμησαν αρνί, άλλοι κατσίκι, άλλοι και τα δύο μαζί. Απαραίτητο συμπλήρωμα το κοκορέτσι.
Μέχρι να ετοιμαστεί το ψητό, τα τραπέζια στρώνονται με όλα τα παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και ποτό ανάλογα με τα γούστα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό στην Πάτρα οι σούβλες άρχισαν να γυρίζουν από νωρίς το πρωί τόσο σε αυλές όσο και σε ορόφους πολυκατοικιών.

Η οικογένεια του κυρίου Βασίλη Χρυσαίτη, εδώ και 40 χρόνια κρατάει ο έθιμο και ψήνει στο μπαλκόνι. Η πόρτα του σπιτιού τους είναι ανοιχτή σε όλους. Η σούβλα θέλει υπομονή και προετοιμασία μέρες πριν. Κάρβουνα, αέρας και χρόνος για το σίγουρο και καλό ψητό.

Τις ευχές του στέλνει ο γηραιότερος παππούς του χωριού Τυχερού στον Έβρο, ο οποίος γιορτάζει εδώ και πολλά χρόνια το Πάσχα με την οικογένειά του.

Το ύψος του ψητού από τα κάρβουνα, η θερμοκρασία, η ταχύτητα του μηχανισμού, παίζουν σημαντικό ρόλο.
Όσο για το υπόλοιπο μενού, το τραπέζι έχει για όλα τα γούστα.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση