Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου για τον προϋπολογισμό του 2020

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου για τον προϋπολογισμό του 2020

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου, στις 18:30 μ.μ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, για τον προϋπολογισμό, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΛ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης. Και αυτός είναι κομμένος και ραμμένος αποκλειστικά στην ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετεί τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, άρα βαθιά αντεργατικός και αντιλαϊκός. Γιατί η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, η στήριξη της ανταγωνιστικότητας προϋποθέτουν πάμφθηνη εργατική δύναμη.
Για τους εργαζόμενους προβλέπεται νέα κατακρεούργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού η κυβέρνηση ήδη έχει φροντίσει για αυτό. Έχει στρώσει το έδαφος για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η μισθολογική πολιτική και ο κατώτερος μισθός συνεχίζουν να καθορίζονται από την ανταγωνιστικότητα και τις υπουργικές αποφάσεις».

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος