Κοινωνικό μέρισμα: Από τις 17 /12 οι αιτήσεις-Μύδροι Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Από τις 17 /12 οι αιτήσεις-Μύδροι Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Από τις 17 έως τις 26 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή (πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ) για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος στις ευπαθείς οικονομικά ομάδες. Πριν από τις 31 του μήνα η καταβολή των 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά.

Τα στοιχεία για τους δικαιούχους της έκτακτης ενίσχυσης θα σταλούν ηλεκτρονικά από τον ΟΑΕΔ, την ΑΑΔΕ και τα Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας.

«Λογικά η εφαρμογή θα ανοίξει στις 17 του μήνα και θα προσπαθήσουμε να κλείσει το αργότερο μέχρι τις 26 για να δοθεί η εντολή πληρωμής της ΗΔΙΚΑ προς τη ΔΙΑΣ στις 27 του μήνα για να πιστωθούν οι λογαριασμοί το αργότερο μέχρι τις 31 του μήνα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ANT1.

  • Πρώτη ομάδα δικαιούχων οι πολύτεκνοι με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
  • Δεύτερη, οι οικογένειες με ένα παιδί και έναν μακροχρόνια άνεργο γονιό αλλά και εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • Τα νοικοκυριά με δύο άνεργους γονείς, τουλάχιστον ένα τέκνο και εισόδημα έως 15.000 ευρώ είναι η 3η ομάδα
  •  γονείς παιδιών ΑμΕΑ ανεξαρτήτως εισοδήματος είναι η 4η.

Η διαμονή ενός γονιού στην Ελλάδα για 10 χρόνια, το να είναι και δύο γονείς φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας αλλά και το άθροισμα των καταθέσεων να μην ξεπερνά τα 20.000 ευρώ αποτελούν προϋποθέσεις για όλες τις ομάδες δικαιούχων.

Μύδροι Μητσοτάκη

Για πολιτική υπεξαίρεση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός λόγω της διανομής μέρους του υπερπλεονάσματος τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.

«Είχα πει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πρόσθετη δημοσιονομική δυνατότητα για το 2019, παραταύτα εξοικονομήσαμε ένα σημαντικό ποσό και για να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα πιο αδύναμα νοικοκυριά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό μέρισμα:

«Η κυβέρνηση παραμένει δέσμια των αποδεδειγμένα αποτυχημένων νεοφιλελεύθερων δογμάτων της και αυτό αποδεικνύεται και στο κοινωνικά ευαίσθητο ζήτημα του μερίσματος».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ:Θάνος Τσίρος

 

 

www.ert.gr

Σοφία Χούντα