Στον Δήμο Αποκορώνου η εφαρμογή της μεθόδου RADAR

Στον Δήμο Αποκορώνου η εφαρμογή της μεθόδου RADAR

Στον Δήμο Αποκορώνου θα γίνει η εφαρμογή της μεθόδου RADAR, που αφορά στις δυσκολίες μάθησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη πρόκειται για ένα πολύ-παραμετρικό εργαλείο που έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ. Γιάννη Ασλανίδη και η ελληνική του ονομασία είναι «Τάχιστη Αξιολόγηση Δυσλεξίας και Αναγνωστικών Ανωμαλιών». Η μέθοδος R.A.D.A.R., μέσω του ειδικού λογισμικού της, αξιολογεί εύκολα και γρήγορα την αναγνωστική ευχέρεια ενός παιδιού. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η δυνατότητα να καταγραφούν συγκεκριμένες ποσοτικές μετρήσεις σχετικά με ένα πλήθος παραμέτρων (άνω των 25) που επηρεάζουν την αναγνωστική ικανότητα ενός ατόμου, τις οποίες δεν μπορούν να αντιληφθούν το ανθρώπινο αυτί και το ανθρώπινο μάτι.

Το R.A.D.A.R. δίνει τη δυνατότητα να εξαχθούν αντικειμενικά και μετρήσιμα συμπεράσματα για το επίπεδο συγκέντρωσης του αναγνώστη, τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης και σύνθεσης των λέξεων καθώς και την αναγνωστική του ευχέρεια. Το λογισμικό του R.A.D.A.R. βασίζεται σε κατοχυρωμένους αλγόριθμους, καθώς κατέχει Ελληνικά και διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας τόσο στην Ε.Ε. όσο και στις Η.Π.Α.

Πρόκειται για μια εξέταση εξ’ ολοκλήρου ψηφιακή, γρήγορη και φιλική προς τα παιδιά.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Κουκιανάκης αναφέρει ότι «ο Δήμος μας θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια καινοτομίας που έχει να κάνει με τις μαθησιακές δυσκολίες, συμμετέχει ενεργά στη διεξαγωγή της έρευνας αυτής μέσω των σχολείων του ενώ η απήχηση των γονέων ήταν πάρα πολύ μεγάλη και ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συνεισφέροντας με αυτό το τρόπο στην επίλυση των όποιων προβλημάτων».

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου