Στον “αέρα” οι μεταφορές των μαθητών;

Στον “αέρα” οι μεταφορές των μαθητών;

Σταματάει η δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα  λεωφορεία του  ΚΤΕΛ στα κατά τόπους σχολεία  της Σάμου από την ερχόμενη εβδομάδα όπως δηλώνει με ανακοίνωση της η  Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καθώς είναι ακόμη στον αέρα το «έργο των μεταφορών» από την πλευρά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. 

Γονείς, οι οποίοι επικοινώνησαν  με την συγκεκριμένη παράταξη  από απομακρυσμένα Δημοτικά Διαμερίσματα,    ανέφεραν  πως  οι λεωφορειούχοι  τους ενημέρωσαν ότι, από την ερχόμενη εβδομάδα  τα παιδιά θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου, καθώς σταματάει η δωρεάν μεταφορά τους προς όλες  τις σχολικές μονάδες του νησιού.

“Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά χρειάζεται να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα” μας είπε σε επαφή μαζί του ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ κ . Βαγγέλης Χατζηφωτίου.  “Δεν έχουμε μέχρι σήμερα υπογράψει συμβάσεις, δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά μεταφέρουμε και πόσα είναι τα ποσά που θα διατεθούν από την Περιφέρεια για την μεταφορά των παιδιών.

Ήδη κοινοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Επικοινωνία  το σχετικό έγγραφο προς τους υπευθύνους των σχολικών μονάδων, ενώ άκαρπες έχουν  αποβεί οι προσπάθειες μας  για εξεύρεση λύσης μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. «Στις πλάτες τις δικές μας δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν, διότι σε πολλές των περιπτώσεων έχουμε υποστεί έναν κατάφωρο εμπαιγμό και έχουμε χάσει αρκετά χρήματα στο παρελθόν». “Από Δευτέρα λοιπόν” είπε χαρακτηριστικά ο κ.  Χατζηφωτίου “σταματάμε την μεταφορά των παιδιών σε ολόκληρο το νησί”.

Η Ανεξάρτητη Επικοινωνία  Δασκάλων και Νηπιαγωγών δηλώνει ότι  η δωρεάν μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. «Σχολείο που λειτουργεί, προϋποθέτει την εξασφάλιση της φυσικής παρουσίας όλων των μαθητών και όχι μόνο αυτών που έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν με ίδια μέσα.

Για μια ακόμα φορά και παρά τις διαβεβαιώσεις των “αρμόδιων” που καθησύχαζαν ότι “υπάρχει πλάνο για τις μεταφορές”, και πως “χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή” αποδεικνύεται πως και εφέτος, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το βάρος της μεταφοράς  θα πέσει στις πλάτες δεκάδων γονέων, αν  δεν βρεθεί η  λύση για τις συμβάσεις των ΚΤΕΛ» αναφέρει χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση .

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  από την Π.Ε Σάμου έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και  περιμένουν την έγκριση των ποσών από το αρμόδιο Υπουργείο και προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά στους Λεωφορειούχους, οι οποίοι έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους.

 

The post Στον “αέρα” οι μεταφορές των μαθητών; appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb