Καμία νέα δομή λέει η Δυτική Λέσβος- Συντονισμό με Περιφέρεια και Δήμο Μυτιλήνης

Καμία νέα δομή λέει η Δυτική Λέσβος- Συντονισμό με Περιφέρεια και Δήμο Μυτιλήνης

Αναμενόμενη ήταν η απόφαση που έλαβε σήμερα το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, που μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να γίνει νέα κλειστή δομή στο Διαβολόρεμα , συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση , αν και η περιοχή δε βρίσκεται στα διοικητικά της όρια. Καμία νέα δομή σε κανένα σημείο του νησιού αποφάσισε το συμβούλιο Δυτικής Λέσβου , που συνεδρίασε στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΠΑΛ Καλλονής .

Χτες ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος είχε ανακοινώσει κλείσιμο του δήμου για αύριο Δευτέρα , σήμερα όμως αποφασίστηκε να συντονιστούν με τον δήμο Μυτιλήνης και την Περιφέρεια για κοινή ημέρα κινητοποίησης, ενώ επανέλαβε ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση της διοίκησης αν γίνει πράξη η απόφαση της κυβέρνησης. Παρόν στην αρχή της συνεδρίασης και ο Περιφερειάρχης ο οποίος ενημέρωσε για τη χθεσινή συνάντηση με τον συντονιστή για το προσφυγικό Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή , είπε ότι ” χθες μας ενημέρωσε ο κ. Στεφανης, οτι είναι απόφαση της κυβέρνησης να γίνει νέα κλειστή δομή, υπάρχει συμφωνία με την ανάδοχο εταιρία και οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα. Σήμερα εκδώσαμε κοινή ανακοίνωση με τους δυο δημάρχους, να μη δεχτούμε νέα δομή” .

Τα έξι σημεία του ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής
Λέσβου:

Καμία νέα δομή στη Λέσβο
Αποσυμφόρηση των υπαρχουσων δομών
Αποτελεσματικοτερο έλεγχο των ροών
Άμεσο έλεγχο της δραστηριότητας των ΜΚΟ
Διατήρηση (εκ των υπαρχουσων) μόνο μιας μικρής δομής που θα συμβάλλει
στην γρήγορη καταγραφή των μεταναστών
Σύσταση διαδημοτικής επιτροπής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου
Αιγαίου για την παρακολούθηση των εξελίξεων γύρω από το μεταναστευτικο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε δικό της ψήφισμα στο οποίο εμπεριέχει και τα αίτια της προσφυγιάς καθώς και ότι δε γίνεται να χτυπάμε μονίμως τα θύματα και όχι τους θύτες αυτής της υπόθεσης.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου Καλλονής και οι δημοτικοί σύμβουλοι μεδιαφορετικές προσεγγίσεις αλλά  κοινή συνιστώσα να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή πουθενα στο νησί. Παρόντες στη συνεδρίαση και οι επικεφαλής περιφερειακών συνδυασμών και συγκεκριμένα ο Θοδωρής Βαλσαμίδης, ο Παναγιώτης Χριστόφας και ο Γιάννης Σπιλάνης με περιφερειακούς συμβούλους οι οποίοι επίσης στο σύνολό τους τάχθηκαν κατά της νέας δομής. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Κίμων Χρυσίδης τονίζοντας ότι θα θέσει το θέμα της κινητοποίησης και των προέδρων των χωριών σε επόμενη γενική συνέλευση του δικτύου. Τον δήμαρχο Μυτιλήνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης ενώ το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης .

Από την συνέλευση αυτή κατέστη  σαφές ότι δεν είναι θέμα χωροθέτησης της νέας δομής αλλά ότι το νησί δε θα επιτρέψει τη δημιουργία νέας δομής.

Δεν έλλειψε  και αυτή τη φορά η ακροδεξιά κερκίδα που επιχείρησε να διακόπτει όποιον δεν συντασσόταν με τις ακραίες απόψεις τους για να εισπράξουν την αυστηρή προειδοποίηση του προέδρου του σώματος ότι θα εκκενώσει την αίθουσα, αν εμποδίζουν τους συμβούλους να λένε την αποψή τους  .

 

The post Καμία νέα δομή λέει η Δυτική Λέσβος- Συντονισμό με Περιφέρεια και Δήμο Μυτιλήνης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb