Οι Echo Collective στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι Echo Collective στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 20:30, οι Echo Collective, ένα μουσικό σύνολο από το Βέλγιο, παρουσιάζει μια συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Jóhann Jóhannsson, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Οι Echo Collective ερμηνεύουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο το έργο του Jóhannsson, 12 Conversations with Thilo Heinzmann, ένα μουσικό ταξίδι με βαθύ προσωπικό νόημα για κάθε ακροατή.

Είναι ένα πολυδιάστατο μουσικό σχήμα με ιδρυτικά μέλη τους Neil Leiter και Margaret Hermant. Με όχημα την κλασική τους παιδεία, αναζητούν συνεχώς μουσικές προκλήσεις και απαιτητικά έργα, βάζοντας πάντα τη δική τους σφραγίδα. Κάθε τους κομμάτι, κάθε τους ερμηνεία, αποδεικνύει πως πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο με μια τελείως προσωπική, ξεχωριστή φωνή. Μία τέτοια πρόκληση είναι και το έργο 12 Conversations with Thilo Heinzmann του Jóhann Jóhannsson, ένα κουαρτέτο εγχόρδων σε 12 μέρη, που παρουσιάζουν στο ΚΠΙΣΝ.

Το έργο προέκυψε μέσα από ένα μακρύ και απροσδόκητο ταξίδι, που ξεκίνησε από ένα ερώτημα του Βρετανού Richard Thomas: άραγε η δημιουργική διαδικασία είναι ίδια, στην ουσία της, για τον συνθέτη που γράφει μουσική και για τον εικαστικό που ζωγραφίζει έναν πίνακα; Προκειμένου να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα, ο Thomas συνέλεξε έργα του Γερμανού ζωγράφου Thilo Heinzmann και στη συνέχεια τον ρώτησε αν υπάρχει κάποιος συνθέτης με τον οποίο θα τον ενδιέφερε να συνεργαστεί. Ο Heinzmann πρότεινε αμέσως τον Jóhann Jóhannsson και έτσι, ως αποτέλεσμα καλλιτεχνικού διαλόγου, προέκυψε ένα κουαρτέτο εγχόρδων σε 12 μέρη: ένα πρωτότυπο project για το οποίο συνεργάστηκαν ένας Ισλανδός συνθέτης, ένας Γερμανός εικαστικός, ένας Βρετανός που λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος και, τέλος, οι Echo Collective.

 

Τιμές εισιτηρίων: 10€ και 5€ (μειωμένο)

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

SNFCC.org

www.ert.gr

Ραδιοτηλεόραση