Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Λέσβου

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Λέσβου

Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα επετειακή εκδήλωση με αφορμή τα 46 χρόνια από τη νύχτα του Πολυτεχνείου, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, καθώς επίσης και ο Σύλλογος Διδασκόντων με τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης με Λυκειακές Τάξεις.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή της κλασικής ορχήστρας, της ευρωπαϊκής χορωδίας με τη συνοδεία πιάνου καθώς και το σύνολο σαντουριών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, με τους εκπαιδευτικούς: Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Μαρία Γκαρτζοπούλου, Ειρήνη Παπανικολάου, Δανάη Κολέτσα, Μάρω Γιαννακόπουλου, Βανέσα Παραδεισιάδη, Γιώργο Τριχόπουλο, Πέμυ Βερβέρη και Γεωργία Φωτοπούλου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή της ορχήστρας και χορωδίας του 3ου και 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης με τη φροντίδα των εκπαιδευτικών Μυρσίνης Γαλετσέλη και Γιώργου Καρμίρη.

Με απαγγελίες μαθητών και μαθητριών συμμετείχε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και το 2ο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης.

Το 1ο και το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης συμμετείχαν με τις μαθήτριες Μαρία Μαυρουδή και Φιλίτσα Δραπανιώτου αντίστοιχα, οι οποίες τραγούδησαν χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου και εντυπωσίασαν το κοινό με τις φωνητικές τους ικανότητες ενώ το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης συμμετείχε με ένα εικαστικό δρώμενο που περιείχε λόγο και κίνηση με τίτλο: ¨Εικόνες μέσα από τα συναισθήματα των παιδιών¨, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Γιαννίκου Μαρίας και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών Κρητικού Ευαγγελία και Βασιλείου Ελισάβετ.

Ομιλία-παρέμβαση έκανε ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του Παν/μίου Αιγαίου κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου ενώ την παράσταση έκλεψαν οι Γιάννης Παυλής και Απόστολος Κομνηνάκας οι οποίοι μίλησαν για τα γεγονότα των ημερών, μας μετέφεραν το κλίμα της εποχής, τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο. Από τη ζωντανή τους αφήγηση ζήσαμε όλοι μας τις μέρες αυτές σαν να είμασταν κι εμείς εκεί.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ιδιαίτερα τους ομιλητές, τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους μαθητές καθώς και τη Δέσποινα Δουβαλέτα, εκπαιδευτικό που υπηρετεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου η οποία είχε αναλάβει την οργάνωση και την παρουσίαση της εκδήλωσης καθώς και τον Παναγιώτη Σκορδά, Δ/ντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

The post Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb