Αύριο στη Μύρινα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου

Αύριο στη Μύρινα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου

Με λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λήμνου κ.κ. Ιερόθεου, παρουσία Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (ΚΤΕΛ) στη Μύρινα, ενώ στις 11:30 π.μ. θα ακολουθήσει η τελετή ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιερόθεου την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού και Εκκλησιών της Διασποράς, Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος παρέθεσε χθες Τρίτη δείπνο προς τιμήν του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου στην Αθηναϊκή Λέσχη.

Η πρόσκληση της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου:

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, σας προσκαλεί, όπως τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εκδηλώσεις Ενθρόνισης στη Μύρινα Λήμνου, του Σεβ. Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ Γ’, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, παρουσία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11:00 π.μ.: Υποδοχή του Ενθρονιζόμενου Μητροπολίτη υπό του Σεβασμιότατου Τοποτηρητή, του Δημάρχου, των Τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, του Ιερού Κλήρου, των φορέων και του Λαού, στην Πλατεία ΚΤΕΛ..
-Πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μύρινας.
11:30 π.μ.: Τελετή Ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μύρινας
– Προσφωνήσεις.

Oι υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου, καθώς και των Νομικών Προσώπων αυτού θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ημέρα ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου.

The post Αύριο στη Μύρινα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb