Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη στις πληγείσες περιοχές στους Δήμους Καντάνου Σελίνου και Κισάμου

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη στις πληγείσες περιοχές στους Δήμους Καντάνου Σελίνου και Κισάμου

Αυτοψία σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες και βροχοπτώσεις, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Μανούσο Βολουδάκη, το Δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, τον Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη, Αντιδημάρχους, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Διαπιστώθηκαν μεγάλες καταστροφές στα θερμοκήπια στο Ελαφονήσι και στην Κουντούρα. Ειδικά στην περιοχή της Κουντούρας σε πολλές θερμοκηπιακές μονάδες η καταστροφή ήταν καθολική.

Στις ορεινές περιοχές του Πελεκάνου και στη Δημοτική Ενότητα Καντάνου διαπιστώθηκε εκτεταμένη καρπόπτωση των ελαιοδέντρων. Υπήρξαν επίσης ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο από κατολισθήσεις βράχων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ομάδες παραγωγών στους συνεταιρισμούς του Ελαφονησίου και της Κουντούρας καθώς επίσης και με τους υπεύθυνους του ΤΟΕΒ Κουντούρας, στις οποίες διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη αποζημίωσης προκειμένου να αποκαταστηθούν γρήγορα τα θερμοκήπια προκειμένου να διασωθεί το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής και εκτέθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στα δίκτυα άρδευσης και τις γεωτρήσεις της περιοχής.

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου