Το Huawei P30 Pro αναβαθμίζεται σε Android 10 με EMUI 10

Techblog.gr

Το Huawei P30 Pro έχει ξεκινήσει να λαμβάνει την σταθερή έκδοση της αναβάθμισης σε Android 10 με EMUI 10 και αποτελεί το πρώτο μοντέλο smartphone του Κινέζου κατασκευαστή που αναβαθμίζεται στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 10. H beta έκδοση είχε διατεθεί εδώ και μερικές εβδομάδες και σήμερα – αυτές τις μέρες – κάτοχοι του P30 Pro ανά τον κόσμο (οι πληροφορίες λένε για Κίνα) λαμβάνουν την ενημέρωση.

Η κωδική ονομασία της σταθερής αυτής έκδοσης είναι EMUI 10.0.0.166 και έχει μέγεθος 4.99GB, γιαυτό και όταν φτάσει και Ευρώπη στο δικό σας P30 Pro καλό θα είναι να την κατεβάσετε εφόσον είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο ασύρματο δίκτυο WiFi για να μην καταναλώσετε τα πολύτιμα data σας.

Η ενημέρωση για την αναβάθμιση σαν σας έρθει αυτόματα όταν αυτή είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη. Αν βιάζεστε μπορείτε να ελέγχετε κάθε μέρα με manual τρόπο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτάσει στο δικό δας P30 Pro νωρίτερα από τους υπόλοιπους.

Το νέο EMUI 10 φέρνει βελτιώσεις στο UI, dark mode, αναβάθμιση στο magazine lock screen (αλήθεια ποιος το χρησιμοποιεί αυτό!) και νέο έγχρωμο always-on display. Μαζί έρχεται και η εφαρμογή HiCar – ανταγωνιστική της Android Auto – η οποία σήμερα υποστορίζει 120 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την Huawei το EMUI χρησιμοποιείται καθημερικά από 500 εκ. ενεργούς χρήστες σε 216 διαφορετικές χώρες και υποστηρίζει 77 γλώσσες.

Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης