Κέρκυρα: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Κέρκυρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Κέρκυρα: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Κέρκυρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, συγκάλεσε  χθες αργά το βράδυ το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων κ. Λέσση και κ. Μαχειμάρη για να υπάρχει διαρκής αξιολόγηση της κατάστασης. Μαζί με στελέχη του Δήμου και της πολιτικής προστασίας και τους Αντιδημάρχους Χάρη Γιώτη,  Γιάννη Σερεμέτη και Νίκο Καλόγερο βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους.

Υπάρχει ένας αγνοούμενος σε δύσβατο σημείο και γίνεται προσπάθεια για τη διάσωση του, ενώ η  κ. Υδραίου βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Η πολιτική προστασία Δήμου και Περιφέρειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία,συνεργεία της ΔΕΗ και εθελοντές, όπου χρειάζεται, από το απόγευμα αλλά και για όλο το βράδυ ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και χρειάστηκε να παρέμβουν πολλές φορές.

Έγινε απεγκλωβισμός και διάσωση 5 ανθρώπων, 37 κοπές δέντρων και αντλήθηκαν νερά από 30 σπίτια και επαγγελματικούς χώρους.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά , σήμερα Τετάρτη 13.11 , όπως και οι παιδικοί σταθμοί ενώ συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα , πάνω από την Κέρκυρα, δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα.

Οι πολίτες δεν πρέπει να διέρχονται από περιοχές με χειμάρρους ενώ οι πεζοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας στους δρόμους από το νερό και τα πεσμένα φύλλα. Πρέπει επίσης να αποφεύγουν να διέρχονται από επικίνδυνα σημεία και όπου υπάρχει πτώση δέντρων.

Η Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων εξετάζει , κατά περίπτωση, το ενδεχόμενο να κηρυχθούν ορισμένες περιοχές του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ προχωρά ήδη η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές προκειμένου να υποβληθεί αίτημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους τρεις Δήμους της Κέρκυρας.

www.ert.gr

Μαρίνα Μοσχάτ