Με συμμετοχή πλήθους πολιτών οι συνελεύσεις στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων

Με συμμετοχή πλήθους πολιτών οι συνελεύσεις στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι λαικές συνελεύσεις κατοίκων στα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και στην Τερψιθέα. Οι λαϊκές συνελεύσεις διοργανώνονται από τη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, στο πλαίσιο της σύνταξης τόσο του επιχειρησιακού σχεδίου για την νέα τετραετία, όσο και για την εκπόνηση του Τεχνικού Προγράμματος Εργων του 2020.

Ετσι, χθες πραγματοποιήθηκε λαική συνέλευση στην Φαλάνη, με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων του χωριού, παρουσία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Στην συνέλευση της Φαλάνης όσο και σε εκείνες που προηγήθηκαν σε Γιαννουλη, Τερψιθέα, Αμυγδαλέα, Ελευθεραί αλλά και σε όσες ακολουθήσουν και ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του μήνα, η δημοτική αρχή συνομιλεί με τους κατοίκους οι οποίοι θέτουν ζητήματα που αφορούν σε έργα, παρεμβάσεις και προβλήματα των χωριών.

Ο Απόστολος Καλογιάννης χαρακτηρίζει χρήσιμη και ουσιαστική τις διαδικασίες των συνελεύσεων συμπληρώνοντας πως η συμμετοχική διαδικασία στην εκπόνηση του τεχνικού προγράμματος ενισχύει τη λογική του ελέγχου και της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής.

«Πέρασαν λίγοι μήνες από τις εκλογές και δυο μήνες από την νέα δημοτική περίοδο. Ειμαστε ξανά εδώ για να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε μαζί για τις προτεραιότητες στα χωριά μας», συνηθίζει να λέει ο Δήμαρχος Λαρισαίων απευθυνόμενος στους πολίτες.

Οι επόμενες λαικές συνελεύσεις

Το πρόγραμμα των επόμενων λαικών συνελεύσεων έχει ως ξής:

Σήμερα 13/11 Ραχούλα 7 μ.μ. (καφενεία Χαρ. Ζερβούλη), 19/11 Μάνδρα 7 μ.μ (κοινότητα), 20/11 Λουτρό 7 μ.μ. (καφενείο πλατείας), 21/11 Κουτσόχερο 7 μ.μ. (Δημοτικό Σχολείο), 22/11 Κοιλάδα 7 μ.μ. (Κοινότητα – αίθουσα εκδηλώσεων)

www.ert.gr

Μίνα Μαυρογιάννη