Apple Card: Θέτει διαφορετικά πιστωτικά όρια ανάλογα το φύλο του κατόχου

Techblog.gr

Apple Card Limits via gender

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι η τράπεζα πίσω από την Apple Card ρυθμίζει διαφορετικά πιστωτικά όρια στους κατόχους τη κάρτας, ανάλογα με το φύλο τους, και συγκεκριμένα οι γυναίκες φαίνεται να έχουν χαμηλότερα όρια από τους άντρες.

Η ιστορία και η αποκάλυψη

Την Πέμπτη, ο David Heinemeier Hansson εξέφρασε μία ιδιαίτερα περίεργη απορία, μέσω Twitter. Ο χρήστης ανέφερε ότι η Apple Card του έχει 20 φορές υψηλότερο πιστωτικό όριο από την κάρτα της συζύγου του. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός και η σύζυγός του υποβάλλουν κοινές φορολογικές δηλώσεις, και η συνολική πιστωτική βαθμολόγηση της συζύγου του είναι καλύτερη από τη δική του.

Τη συγκεκριμένη παράξενη τακτική επιβεβαίωσε και ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, λέγοντας ότι το πιστωτικό όριο τις Apple Card του είναι 10 φορές υψηλότερο από αυτό που δόθηκε στη σύζυγό του, παρά το γεγονός ότι έχουν τα ίδια περιουσιακά στοιχεία.

Ο Hansson ανέφερε σε συνέντευξη του ότι από τη στιγμή που δημοσίευσε το ερώτημα του, και το θέμα έγινε γνωστό, το πιστωτικό όριο της Apple Card της συζύγου του αυξήθηκε χωρίς να κριθεί απαραίτητη η προσκόμιση επιπλέον στοιχείων.

Η μελλοντική αντιμετώπιση

Σε δήλωση του, ένας εκπρόσωπος του Τμήματος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι το τμήμα διεξάγει έρευνα για να εξασφαλίσει ότι όλοι οι καταναλωτές αντιμετωπίζονται εξίσου ανεξαρτήτως φύλου.

Ο εκπρόσωπος επισημαίνει ότι ένας αλγόριθμος που οδηγεί σε διακριτική μεταχείριση οποιασδήποτε προστατευμένης κατηγορίας ανθρώπων αποτελεί παραβίαση των νόμων της Νέας Υόρκης, είτε πρόκειται εκ προθέσεως είτε όχι.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος