Διακοπή αεροπορικής σύνδεσης Λήμνου-Θεσσαλονίκης-Διαμαρτυρία Δημάρχου

Διακοπή αεροπορικής σύνδεσης Λήμνου-Θεσσαλονίκης-Διαμαρτυρία Δημάρχου

Επιστολή διαμαρτυρίας για την αιφνίδια ακύρωση των πτήσεων της Astra Airlines που συνδέουν τη Λήμνο με την Θεσσαλονίκη, έστειλε ο Δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Μαρινάκης στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, την οποία κοινοποιεί, στον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Αντώνιο Διαματάρη, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, του Βουλευτές ν. Λέσβου, Ιωάννη Μπουρνού και Μαρία Κομνηνάκα, τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον Έπαρχο Λήμνου, Άγγελο Λαμπρινό Βλάττα.

Ο κ. Μαρινάκης ζητά την άμεση συνέχιση του επιδοτούμενου δρομολογίου, το οποίο έχει ανατεθεί στην εταιρεία μέχρι τον Σεπτέμβριου του 2020.

Στην επιστολή αναφέρει:

“Η αιφνίδια ακύρωση των πτήσεων της Astra Airlines έχει ως αποτέλεσμα να διακοπεί πλήρως η συγκοινωνιακή σύνδεση της Λήμνου με τη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν υφίσταται ούτε και ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που να συνδέει μας απευθείας με τη συμπρωτεύουσα, βασικό προορισμό για το επιβατικό κοινό του νησιού μας, αλλά και βασικό τροφοδότη της τουριστικής κίνησης από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία.

Δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν μετά από μία τέτοια εξέλιξη και των άμεσων επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία, αλλά και της αβεβαιότητας, καθώς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ούτε τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά ούτε και του Υπουργείου σας και της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα για την αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης.

Όπως γνωρίζουμε, το επιδοτούμενο δρομολόγιο που εξυπηρετεί τον προορισμό μας έχει ανατεθεί στην εταιρεία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020. Η άμεση συνέχιση του δρομολογίου αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη Λήμνο. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε όπως μας καταστήσετε ενήμερους σχετικά με τα προβλεπόμενα από τις διαδικασίες του Υπουργείου και της ΥΠΑ.”

The post Διακοπή αεροπορικής σύνδεσης Λήμνου-Θεσσαλονίκης-Διαμαρτυρία Δημάρχου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb