Αντιτρομοκρατική για «Επαναστατική Αυτοάμυνα»: «Ευτυχώς προλάβαμε» – Συνεχίζονται οι έρευνες (video)

Αντιτρομοκρατική για «Επαναστατική Αυτοάμυνα»: «Ευτυχώς προλάβαμε» – Συνεχίζονται οι έρευνες (video)

Καίριο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας κατάφεραν οι διωκτικές αρχές, καθώς όπως ανέφεραν στις επίσημες ανακοινώσεις τους, οι συλληφθέντες τρομοκράτες ετοίμαζαν κάτι πολύ μεγάλο. Σ’ αυτό συνηγορούν και τα ευρήματα στη γιάφκα του Χολαργού και σε άλλα 17 σπίτια στην Αττική. Τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» φαίνεται πως ετοίμαζαν χτύπημα σε βάρος αστυνομικών με παγιδευμένο ασθενοφόρο με εκρηκτικά, το οποίο απετράπη με την εξάρθρωση του επιχειρησιακού βραχίονα της οργάνωσης. «Ευτυχώς προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής δίνοντας το στίγμα της σοβαρότητας των συλλήψεων.

Στη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, συνελήφθησαν 2 άνδρες και 1 γυναίκα, έγιναν 15 προσαγωγές, 13 κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός, με τις βαλλιστικές εκθέσεις να δείχνουν ότι ένα από τα καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε σε 2 επιθέσεις των τρομοκρατών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στους 2 άνδρες, 41 και 45 ετών, αλλά και σε ακόμη 2 πρόσωπα που αναζητούνται, ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες για 3 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα, ενώ η 39χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε δύο συστήματα εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, για τον εντοπισμό αναλογικών και ψηφιακών σημάτων ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές για ακριβή σκόπευση με όπλα, ακόμα και τη νύχτα, σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, ένα φάρο με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων καθώς και αυτοκόλλητα ασθενοφόρου που βρέθηκαν στη «γιάφκα» της οργάνωσης «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στον Χολαργό, εστιάζεται το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να ολοκληρωθούν.

«Ευτυχώς που προλάβαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Λευτέρης Χαρδαλιάς.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο χρησιμοποιήθηκαν και ευτυχώς που δεν σκότωσαν, αλλά τραυμάτισαν αστυνομικούς», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα και δεν γνωρίζουμε πόσα αθώα θύματα θα μπορούσε να προκαλέσει η χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία της Αθήνας. Εκείνο που μας τρομάζει όμως, ακόμη περισσότερο, είναι η ποσότητα και ισχύς των εκρηκτικών υλών που είχαν στην κατοχή τους. Ευτυχώς που προλάβαμε».

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε αρχίσει την τρομοκρατική δράση της πριν από 5,5 χρόνια. Κομβικής σημασίας στη σύλληψη των τρομοκρατών ήταν η επίθεση σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Χολαργό τις βραδινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου 2019.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Tην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δείχνουν τα ευρήματα από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής (video)

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου

Αφήστε μια απάντηση