Στο PS5 γρήγορα θέλει η Sony να μεταβούν οι κάτοχοι του PS4

Techblog.gr

Το PlayStation 5 είναι το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της Sony και όπως γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό, η Sony σκοπεύει να το κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο. Σε συνέντευξη του ο CEO του PlayStation, Jim Ryan, δήλωσε ότι θέλει οι χρήστες του PS4 να μεταβούν στην επόμενη γενιά κονσολών το συντομότερο δυνατόν.

Ταυτόχρονα, επικεφαλής της Sony δήλωσε ότι η τιμή του PS5 ίσως είναι πιο προσιτή σε σχέση με αυτήν του PS4 ωστόσο δεν αποκάλυψε την τιμή της επόμενης κονσόλας. Σε μία δήλωσε του ο Ryan αναφέρει ότι:

Αυτοί είναι gamers που είναι δικτυωμένοι, “κολλημένοι”, αφοσιωμένοι και παθιασμένοι με το PlayStation, σε βαθμό που δεν έχουμε δει στις προηγούμενες γενιές. Καθώς προχωράμε προς την επόμενη γενιά, ένα από τα καθήκοντα μας – ίσως το βασικότερο – είναι να πάρουμε αυτήν την κοινότητα και να την μεταφέρουμε από το PlayStation 4 στο PlayStation 5 σε μία κλίμακα και ρυθμό που δεν έχουμε παραδώσει μέχρι τώρα.

Αυτό σημαίνει ότι η Sony θα προσπαθήσει να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο PS5 μπορεί κατά την κυκλοφορία της κονσόλας η οποία σύμφωνα με πηγές θα έρθει τον Δεκέμβριο του 2020. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως το PS5 θα πρέπει να είναι προσιτό από την αρχή αλλιώς οι χρήστες θα περιμένουν μέχρι να σημειωθεί μείωση στην τιμή.

Ο Ryan δεν αναφέρθηκε στο backwards compatibility ένα PS5 με πολλές πωλήσεις όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί καθώς αρχικά δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια για να απολαύσει κάποιος τις δυνατότητες της κονσόλας.

Τέλος, ο Ryan αναφέρει ότι η Sony εργάζεται ώστε το PS5 να κυκλοφορήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες ταυτόχρονα. Όσον αφορά τους developers, ο Ryan λέει ότι έχει θετικά σχόλια καθώς η ανάπτυξη παιχνιδιών στην νέα γενιά κονσολών ξεπερνά κάθε εμπειρία με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα της εταιρείας.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης