iPhone 12: Η Qualcomm έκανε tease την έκδοση 5G

Techblog.gr

Η Apple κυκλοφόρησε τα iPhone 11 χωρίς 5G. Τώρα, ο CFO της Qualcomm, Akash Palkhiwala έκανε tease τον ερχομό του νέου ταχύτατου δικτύου στα smartphone της Apple και φυσικά αναφερόμαστε στα iPhone 12.

Ο Palkhiwala αποκάλυψε ότι η Qualcomm, θα αποστείλει 200 εκατομμύρια κομμάτια του 5G modem της χάρη σε δύο σημαντικές κυκλοφορίες. Η μία είναι η σειρά Galaxy S11 της Samsung, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020, ενώ η άλλη θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του ίδιου έτους.

Κάθε φθινόπωρο όμως έρχονται στην αγορά περισσότερα από ένα flagship smartphone. Το ένα είναι το iPhone της Apple και το άλλο το Pixel της Google. Η Google όμως δεν κάνει το ίδιο καλές πωλήσεις με την Apple για να αυξήσει τόσο πολύ τους αριθμούς της Qualcomm. Με βάση αυτό, τα iPhone 12 θα είναι τα πρώτα 5G smartphone της Apple. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι αναμένεται όλα τα iPhone του 2020 να είναι 5G, ενώ η υποστήριξη του δικτύου λέγεται ότι θα εκτοξεύσει τα κέρδη της Apple.

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν λίγο καιρό, η Apple έκλεισε συμφωνία με την Qualcomm για να προμηθευτεί από αυτήν modem τα οποία θα υποστηρίζουν το 5G. Επιπλέον, ο Αμερικανικός κολοσσός σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός in-house modem, πιθανόν ενσωματωμένο στο A-Bionic SoC.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης