Οι Εθνικές ομάδες της Γερμανίας δεν θα παίζουν σε χώρες που δεν σέβονται τις γυναίκες

Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB) δεν θα επιτρέψει, εφεξής, στις Εθνικές ομάδες της να παίζουν παιχνίδια σε χώρες που δεν εγγυώνται ίση πρόσβαση στα γήπεδα για άνδρες και γυναίκες.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος Φριντζ Κέλερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt», δείχνοντας πως θέλει να υπερασπιστεί περισσότερο τις δημοκρατικές αξίες.

Ο Κέλερ αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα εκτός του ποδοσφαίρου, αλλά και σχετικά με τις θέσεις των Τούρκων παικτών στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν προκλήσεις στις οποίες ο αθλητισμός λειτουργεί ως εργαλείο στρατηγικών και ιδεολογικών συμφερόντων.

«Πρώτα από όλα, δεν πρέπει πλέον να προσποιούμαστε ότι αυτές οι κοινωνικές προκλήσεις και αυτές οι παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις δεν υπάρχουν. Δεύτερον: πρέπει να μιλήσουμε μαζί με το γερμανικό ποδόσφαιρο για να απαντήσουμε σε πολύπλοκες ερωτήσεις. Ποιες αξίες είναι άθικτες για εμάς», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε πλέον στις Εθνικές ομάδες να παίζουν σε χώρες στις οποίες δεν παρέχεται στις γυναίκες ισότιμη πρόσβαση σε γήπεδα ποδοσφαίρου ή σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιτίας διακρίσεων».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση