Σιγή ασυρμάτου από τους πειρατές του ελληνικού τάνκερ (video)

Σιγή ασυρμάτου από τους πειρατές του ελληνικού τάνκερ (video)

Στο ζενίθ έχει φτάσει η αγωνία για τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου «ΕΛΚΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» τους οποίους πειρατές απήγαγαν ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Αφρικής.

Ανάμεσά στους απαχθέντες είναι ένας εικοσάχρονος Έλληνας δόκιμος μηχανικός από το Μεσολόγγι.

Συγγενείς και φίλοι του αγωνιούν περιμένοντας ένα σημάδι ζωής και μια επικοινωνία μαζί του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εικοσάχρονος έκανε το παρθενικό του ταξίδι στο ελληνόκτητο τάνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, οι τοπικές αρχές στο Τόγκο, εκτιμούν πως οι πειρατές έχουν πάρει τους ομήρους τους κάπου κοντά στη Νιγηρία, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως και καμία ένδειξη για τα κίνητρά τους και τα αιτήματά τους.

Οι πειρατές φέρεται να πλησίασαν με ταχύπλοα και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τη φρουρά του πλοίου, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός φύλακα. Στο πλοίο υπήρχαν τέσσερις ντόπιοι ένοπλοι φρουροί, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση. Ένας από αυτούς φέρεται να τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά των δραστών.

Όπως λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει σε φρουρά μεγάλων τάνκερ, οι επιθέσεις αυτές γίνονται οργανωμένα ώστε να απασχολείται όλη η ομάδα πάνω στο πλοίο. Οι επιθέσεις γίνονται νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ όπου είναι μειωμένη η ορατότητα. Οι Σομαλοί πειρατές απαγάγουν το πλήρωμα ενός πλοίου με σκοπό να ζητήσουν λύτρα και να πάρουν το μεγαλύτερο πιθανό ποσό.

Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία που εδρεύει στην Βούλα Αττικής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Πηγή: EΡΤ

Σχετική είδηση: Πειρατική επιδρομή σε ελληνικό τάνκερ στο Τόγκο-Όμηροι ένας Έλληνας και τρεις αλλοδαποί

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος