Πολιτική αντιπαράθεση για την προανακριτική (video)

Πολιτική αντιπαράθεση για την προανακριτική (video)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την σύνθεση της προανακριτικής επιτροπής. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καθιστά σαφές, ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους κυρίους Τζανακόπουλο και Πολάκη. Για παρελκυστική τακτική, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε: «Αναμένουμε την Πέμπτη την εξέλιξη των εργασιών. Πάντως αν θέλετε σχόλιο, για μένα δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να θέλει να μην καταθέσει ο κ. Φρουζής και να προσπαθεί να μεταθέσει την ημερομηνία κατάθεσής του».

Mιλώντας στον ΑLPHA 9,89 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας σχολίασε: «Η απόφαση του Τσίπρα είναι να μην αντικαταστήσει Τζανακόπουλο-Πολάκη.
-Άρα τινάζεται στον αέρα…
-Δεν τινάζεται καθόλου στον αέρα. Θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες η επιτροπή.

Για σύννομη διαδικασία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, δήλωσε: «Το καραβάνι θα προχωρήσει. Η Επιτροπή θα προχωρήσει. Θα ασκήσω όλες μου τις αρμοδιότητες και όλες μου τις δικαιοδοσίες προκειμένου η Επιτροπή να προχωρήσει στο έργο της».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου: «Η ΝΔ τί φοβάται από την παρουσία των δύο στελεχών; Τί φοβάται από την παρουσία του κ. Τζανακόπουλου που είναι ένα μέλος στην επιτροπή; Τι ακριβώς την ανησυχεί»;

O βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε: «Οι μάρτυρες…έχουν ήδη προταθεί από εμάς προκειμένου να έρθουν στην επιτροπή να καταθέσουν και να υποστούν τη βάσανο των ερωτήσεων».

«Το ΚΚΕ ήταν και είναι αντίθετο με τους προστατευόμενους μάρτυρες και υπέρ της φυσικής τους παρουσίας», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Μανώλης Συντιχάκης.

Σύμφωνα πάντως με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, που απέρριψε το αίτημα του κ. Λοβέρδου για την εξαίρεση των εισαγγελέων διαφθοράς και διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή, οι ισχυρισμοί για μεροληψία εκ μέρους τους είναι αόριστοι και δεν μπορούν να να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία.

Ρεπορτάζ: Σκουλάς Κώστας

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος